У Львові відкрили меморіальну таблицю Любомиру Гузару

1
Скрін з відео

У Львові на храмі святих безсрібників та чудотворців Косми і Дам’яна УГКЦ за участі Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) відкрили меморіальну таблицю Блаженнішому Любомиру (Гузару)

Відео прямої трансляції розмістила у Фейсбук пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

Пам’ятну дошку встановили на фасаді храму свв. мчч. безсрібників Косми і Дам’яна Українська Греко-Католицька Церква, де охрестили майбутнього Патріарха, коли йому було 4 дні.

До освячення меморіальної таблиці приєдналися представники Клубу греко-католицької інтелігенції, керівництво БФ «Святий Юр», духовенство, монашинство, представники влади усіх рівнів та громадськість Львова.

Очолив освячення Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).«Я дякую, що ви не втратили доброї нагоди ще раз зачерпнути мудрості, сили духа, а найбільше – миру, який у собі завжди носив як дар духа Святого слуга Божий – Любомир», – наголосив Глава Блаженніший Святослав.

Меморіальну таблицю виготовили за кошти громадськості та мирян.

Нагадаємо, що главі Української греко-католицької церкви Блаженнішому Любомиру Гузару 26 лютого виповнився 91 рік. ІА Дивись.info детально розповідала про його життєвий шлях.

Любомир Гузар народився 26 лютого 1933 в родині Ярослава Гузара та Ростислави Демчук у Львові. Прадідом Любомира був отець Дмитро Гузар — священник УГКЦ, парох у містечку Завалів, батько Лева Гузара і тесть письменника, нотаріуса Володимира Левицького (більше відомого за пседонімом Василь Лукич).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: