Захід має розглядати відправку військ в Україну - Фінляндія

3286743
Фото: МЗС Фінляндіі

Країнам Заходу не слід виключати відправлення військ в Україну в довгостроковій перспективі, так як невідомо, як розгортатиметься ситуація на фронті.

Про це у п'ятницю, 15 березня, заявила глава МЗС Фінляндії Еліна Валтонен, повідомляє Politico.

"Важливо, щоб ми не виключали всього у довгостроковій перспективі, тому що ми ніколи не знаємо, наскільки серйозною стане ситуація. Але позиція Фінляндії зрозуміла: зараз ми не відправляємо жодних військ і не хочемо це обговорювати", - заявила Валтонен.

Видання зазначає, що Валтонен мала на увазі довгострокову гіпотетичну перспективу. Не можна виключати того, що країни Європи, які можуть зіткнутись з загрозою з боку РФ, захочуть розглянути такий варіант.

Вона додала, що наразі всім прихильникам Україні потрібно зосередитись на тому, щоб надавати допомогу українцям.

"Багато європейських країн могли б зробити набагато більше", - підкреслила Валтонен.

Як пише сайт Гордон, 26 лютого на конференції в Парижі за участю 20 європейських лідерів Макрон заявив, що не відкидає скерування західних військ в Україну. "Ми зробимо все необхідне, щоб [країна-агресор] Росія не змогла виграти цю війну", – наголосив він.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, коментуючи слова Макрона про можливе скерування військ в Україну, зазначив 27 лютого, що не йдеться про "ведення війни проти Росії". "Нічого не відкидати – це не ескалація", – наголосив він.

Канцлер ФРН Олаф Шольц того самого дня заявив, що "жодних наземних військ із боку європейських країн чи НАТО [в Україні] не буде".

Президент країни-агресора РФ Володимир Путін у посланні до Федеральних зборів 29 лютого пригрозив "трагічними наслідками" західним державам, які вирішать ввести в Україну свої війська. "Вони мають розуміти, що в нас теж є зброя, яка може уражати цілі на їхній території", – сказав президент країни-окупанта.

Того самого дня Макрон зазначив, що всі його слова на конференції щодо повномасштабної російської агресії проти України були "продуманими й виваженими".

5 березня Макрон закликав союзників "не бути боягузами" в питанні підтримки України. Як зазначив президент Франції, союзники в Європі "мають відповідати викликам історії та виявляти необхідну мужність".

Читайте також: Греція передасть Україні військову допомогу та приєднається до коаліції з розмінування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: