Через брак боєприпасів до кінця місяця Україна збиватиме одну з п’яти ракет - ЗМІ

428631152_744728114506936_2085665613545909661_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Британська газета The Telegraph прогнозує критичну нестачу ракет для протиповітряної оборони (ППО) в Україні

Згідно з повідомленнями, пишуть британські журналісти, в України до кінця місяця закінчаться ракети ППО для захисту своїх міст від російських обстрілів.

Згідно з українськими джерелами, цитованими The Washington Post, запаси ракет для захисту таких міст, як Одеса, де в п’ятницю було вбито 20 людей, швидко скорочуються.

Це означає, що замість того, щоб намагатися збити чотири з п’яти російських ракет, як це робиться зараз, Україні скоро доведеться розподілити свої системи ППО на збиття лише однієї з п’яти ракет. 

Це матиме значний негативний вплив на великі українські міста, цитує Washington Post слова двох українських посадовців американським чиновникам на конференції з питань безпеки цього року.

Політики в США ведуть запеклі дебати щодо того, чи зберігати військову допомогу Україні , яка наразі становить близько 31,3 мільярда фунтів стерлінгів.

Цього тижня Віктор Орбан, прем’єр-міністр Угорщини, заявив, що Дональд Трамп, ймовірний кандидат від республіканців на цьогорічних президентських виборах у США, повідомив йому, що не буде надавати Україні грошову допомогу у разі своєї перемоги на виборах. 

Попередження про брак боєприпасів надійшло в той момент, коли Росія нарощує свої ракетні та безпілотні атаки на Україну. Ракетний удар по Одесі в п’ятницю вбив 20 людей, що є найбільшою кількістю загиблих у війні за один день у головному портовому місті України. 

The Telegraph пише, що російські офіційні особи заявили, що знають, що в Україні закінчуються боєприпаси, і вирішили, що настав час завдати удару.

Проте російський телеграм-канал «Рибар», пов’язаний із Міністерством оборони Росії, повідомив, що українські сили все ще чинять жорсткий опір і, здається, відносно добре озброєні. Також, зазначається, що у ЗСУ вдосталь безпілотників.

Також повідомляється, що українські сили інтенсивно копають нові траншеї та встановлюють протитанкові пастки, щоб стримати наступ Росії.

Читайте також: Російські війська готуються до нового наступу - американські аналітики

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: