Помер колишній народний депутат Геннадій Москаль

3291169
Фото: Закарпатська ОДА

Народні депутати повідомили про смерть ексочільника Закарпатської та Луганської облдержадміністрацій Геннадія Москаля

Після важкої хвороби помер відомий український політик Геннадій Москаль на 74 році життя. Про це повідомив народний депутат Микола Княжицький у Facebook в неділю, 17 березня.

"Після важкої хвороби помер Геннадій Москаль. Вічна памʼять. Співчуття родині. Він займав багато державних посад, був справжнім патріотом і людиною талановитою", – написав він.

Княжицький додав, що під час Революції Гідності саме Геннадій Москаль попереджав журналістів телеканалу Еспресо про плановані напади на новостворений канал Майдану, а згодом оприлюднив плани влади Віктора Януковича про знищення патріотичних медіа.

Інший нардеп від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко зазначив у Telegram, що Москаль помер уранці 17 березня.

Довідка

Геннадій Москаль народився 11 грудня 1950 року в селі Задубрівка Заставнівського району Чернівецької області. Генерал-лейтенант міліції, кандидат юридичних наук, доцент, народний депутат України VI і VII скликань від ВО Батьківщина.

Від 2007 року - народний депутат України VI та VII скликань, від грудня 2012 перший заступник очільника комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. 

У 2011–2013 роках входив до складу політичної партії "Фронт Змін", однак після її вливання до "Батьківщини" перейшов з іншими однопартійцями до нової партії, отримавши місце у політичній раді "Батьківщини".

Із 5 березня по 15 липня 2015 року був керівником Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Із 15 липня 2015 по 11 червня 2019 року обіймав посаду голови Закарпатської ОДА.

У 2019 році Москаль розповів, що понад 30 років тому лікарі діагностували у нього рак. За його словами, він лікувався приблизно два роки, але "через кілька років виявилося, що хвороби... немає". "Чи то я її вилікував, чи то із самого початку лікарі помилилися", – зазначав Москаль.

У травні 2020 року Москалю стало зле у студії одного з телеканалів, після чого ефір перервали. Москаль розповів, що у нього "різко впав" тиск, після чого його "за лаштунками відкачували медики".

Нагадаємо, що сьогодні Львівщина прощається ще з одним полеглим захисником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: