Українські розробники показали можливості першого вітчизняного FPV-дрона з оптоволокном (відео)

Українські розробники показали вражаючі можливості першого вітчизняного FPV-дрона з оптоволокном
"Бандерик-Стрічка" скриншот з відео на Youtube-каналі Drone Space

FPV-дрони, які використовують оптоволокно замість радіоканалу для керування та передачі відеопотоку, стають дедалі популярнішими серед військових. Ця нова технологія має потенціал змінити стратегії військових дій, забезпечуючи більшу безпеку та ефективність. Російські війська уже почали використовувати FPV-дрон із передачею сигналів через оптоволокно на полі бою.

То ж реакція від українських розробників не забарилася. Інженери лабораторії БПЛА «Дронарня» представили FPV-дрон з оптоволокном під назвою «Бандерик-Стрічка».

Цей дрон має має наступні задекларовані характеристики:

  • корисне навантаження до 3 кг,
  • час у повітрі 15 хвилин,
  • тактичний радіус — 1 км.
Джерело: Youtube-канал Drone Space.

Попри вражаючі характеристики ,головною перевагою цих дронів є використання оптоволокна, адже воно забезпечує стійке з'єднання та високу якість передачі відео навіть в умовах перешкод.

Крім того, оптоволокно дозволяє уникнути виявлення дрона за допомогою радіоелектронної розвідки, що робить його більш безпечним для використання у військових операціях.

Ще однією перевагою є можливість розмістити обчислювальні потужності для аналізу відео на стації управління. Це зменшує вагу дрона та дозволяє збільшити час польоту. Також це робить процес аналізу відео більш ефективним та доступним.

Хоча є деякі обмеження: за дальністю та можливість обриву оптоволокна, FPV-дрони з оптоволокном відкривають нові можливості для військових операцій та стають важливим засобом військового забезпечення у майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: