Львів'яни подарували місту близько 200 дерев

image - 2024-03-18T173605.829
Фото ілюстративне: canva

У Львові традиційно відбулася акція «Подаруй місту дерево». У її межах місто отримало від львів'ян близько 200 нових дерев.

Про це повідомили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Там розповіли, що висадити саджанець зголосилось 143 заявники. Так, протягом місяця на вулицях та у парках Львова розпочнуть висадку дерев.

За словами управління, після того, які заявки опрацювали, тим, хто зголосився подарувати саджанці місту, дають список розсадників, де вони можуть придбати дерево. Після оплати саджанців, їх висаджують за допомогою комунальних служб та садівників міста спільно зі спонсорами.

«Цього сезону ми висаджуємо у місті здебільшого великі дерева. Вони мають давати тінь, вбирати пил та дощову воду. Щодо видів дерев, то маємо два гінкго білоба, австрійський дуб, а також традиційно клени, липи, каштани, граби, модрини, багряники, горобини та сакури», – розповіла заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Оксана Луцко.

Про акцію «Подаруй місту дерево»

«Подаруй місту дерево» - це акція, яка проходить вже четвертий рік поспіль у місті. У 2023 році за спонсорства мешканців у Львівській громаді висадали 369 дерев та кущів на загальну суму в понад 1,3 мільйона гривень.

До речі, Міжнародний фотоконкурс «Вікі любить Землю» оголосив 10 найкращих світлин української природи у 2023 році. Їх можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: