Затримання волонтера у Львові: у ТЦК прокоментували ситуацію

У Львові працівники ТЦК силою затримали волонтера
Скриншот із відео

У ніч проти 16 березня працівники львівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки затримали місцевого волонтера Кирила Тарана. Як заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, це відбувалось у жорсткий спосіб і незаконно.

У Львівському обласному ТЦК та СП висловили свою позицію щодо інциденту.

Там зазначили, що волонтер не виконав законних вимог військовослужбовців та не пред'явив документів представникам ТЦК. Окрім цього, як стверджують у відомстві, громадянин спровокував їх на конфлікт.

«Як з'ясувалося пізніше, даний громадянин не уточнював свої військово-облікові дані. Під час зміни місця проживання у 7 денний термін не став на облік у ТЦК та СП за новим місцем проживання. Водночас відмовився від проходження ВЛК», — йдеться у повідомленні.

У Львівському обласному ТЦК зазначають, що затриманий буцімто принижував честь та гідність працівників.

«Усі військовослужбовці, які здійснювали заходи оповіщення та зображені на відео мають бойовий досвід, численні поранення та державні нагороди. Усі вони були переведені в ТЦК та СП за станом здоров'я.Ми поважаємо та дякуємо кожному українцю, які підтримують ЗСУ та наближають нашу спільну перемогу. Водночас, це не дає права принижувати честь та гідність бійців, що втратили своє здоров'я на захисті України», — додають у ТЦК.

У Львові працівники ТЦК затримали чоловіка на вулиці

17 березня Уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець заявив про те, що у Львові працівники ТЦК затримали чоловіка та запхали його до буса. Інформацію про інцидент, що стався у ніч проти 16 березня, разом із відео оприлюднила дружина волонтера Кирила Тарана.

За її словами, представники ТЦК схопили Кирила посеред вулиці та силоміць заштовхали до мінібуса.

«Повістки при цьому не вручали. Згодом чоловіка привезли до Шевченківського РТЦК та СП. Він відмовився проходити ВЛК через проблеми зі здоров’ям та відсутність при собі медичних документів, які б це підтвердили. Дружина Кирила каже, що під ранок вже був готовий наказ про її чоловіка і його одразу відправили до військової частини на полігон у Рівне», — розповіла дружина волонтера.

На ситуацію відреагував Представник у Львівській області Тарас Подвірний. За словами Подвірного, по цій справа відбулась нарада з обласним ТЦК. Вирішили призначити повторне проходження ВЛК, за підсумками якого обласне ТЦК ухвалюватиме рішення по Кирилу Тарану.

Начальник Львівського обласного ТЦК та СП Артур Ніязов погодився, що було порушення. Він повідомив, що за фактом інциденту із затриманням Кирила Тарана призначили службове розслідування, за результатами якого винних притягнуть до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: