На Львівщині відкрили ще одне реабілітаційне відділення

photo1710859056
Фото: ЛОВА

У Новояворівській лікарні імені Ю. Липи, що у Львівській області, відкрили нове реабілітаційне відділення. На його ремонт з місцевого бюджету витратили майже 6,8 млн грн.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що капітальний ремонт у приміщенні тривав понад 2 місяці. До цього часу, більш як два роки, медзаклад працював за амбулаторним напрямом реабілітації. Сьогодні там вже працює й стаціонарне відділення.

За словами начальника Львівської ОВА Максима Козицького, відділення розраховане на 30 ліжок для стаціонарного лікування. він зазначив, що наразі медзаклад очікує ще на частину обладнання від Світового банку, яке отримаємо завдяки МОЗ.

Так, від завтра у реабілітаційному відділенні вже прийматимуть пацієнтів. Як розповіли медики, вже є пацієнти, які очікують на реабілітацію в стаціонарі.

 Реабілітаційне відділення у  Новояворівській лікарні. Фото: ЛОВА

«Є три зали, в яких надають фізичну реабілітацію. В кожному з них працює окремий вид медичної апаратури, зокрема необхідне для кінезотерапії, реабілітаційна доріжка, підвісний стельовий підйомник, бруси з перешкодами тощо. Є зал виключно для опорно-рухової реабілітації, де займаються з дітьми», – зазначила старша сестра медична відділення медичної реабілітації Ольга Білинська.

Вона також додала, що там працює мультидисциплінарна команда, у складі якої є фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, логопеди. За словами Ольги Білинської, команда робить огляд пацієнта, складає індивідуальний реабілітаційний план, потім кожен фахівець складає свою реабілітаційну програму згідно зі захворюванням і розпочинають роботу. Так, лікарня працює згідно з вимогами НСЗУ.

 Реабілітаційне відділення у  Новояворівській лікарні. Фото: ЛОВА

У ЛОВА також підкреслили, що відділення надає медичну допомогу за трьома напрямами Програми медичних гарантій:


Раніше ми розповідали, що таке ерготерапія та як на Львівщині допомагають пацієнтам відновити втрачені через травми навички.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: