На Львівщині понад пів тисячі вимушених переселенців шукають роботу: які є програми

жінка працює в офісі за ноутбуком
Ілюстративне фото. Джерело: depositphotos.com.ua

У березні теперішнього року на Львівщині 549 вимушених переселенців є у пошуках роботи.

Про це ІА Дивись.info повідомили у регіональному центрі зайнятості.

Там розповіли, що у перші два місяці нового року працевлаштували 97 ВПО

«Ще 80 ВПО за скеруванням служби зайнятості поглиблювали рівень професійних знань або освоювали новий фах, 12 – брали участь у громадських роботах, 35 – отримали ваучер на навчання для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці», — йдеться в повідомленні.

Зайнятість і ВПО: які діють програми

Нагадуємо, що для пошуку роботи переселенцям необхідно звернутися до найближчого центру зайнятості або подати заяву на отримання статусу безробітного через портал «Дія».

Допомога з безробіття призначається з першого дня після надання особі статусу безробітного, її тривалість не може перевищувати 90 календарних днів.

Для безробітних, у тому числі ВПО, на безоплатній основі організовується професійне навчання за 95 робітничими професіями та майже 400 освітніми програмами. Тут є перелік.

Вимушено переміщені особи мають право отримати ваучер на навчання, вартість якого – до 30280 грн, самостійно обрати спеціальність (професію) і навчальний заклад для здобуття фаху або підвищення кваліфікації. Заявка на отримання ваучера подається як у паперовому, так і електронному вигляді.

Переселенці, котрі хочуть займатися бізнесом або його масштабувати, можуть взяти участь в урядовій програмі «Власна справа» та отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Основна умова – створення робочих місць.

Документи на ще одну програму «Грант для ветеранів та їх подружжя» можуть подавати ВПО зі статусом учасника бойових дій або особи з інвалідністю, отриманою внаслідок війни.

Головна світлина — depositphotos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: