У Львові зустріли збірну, яка представляла Україну на ветеранських змаганнях у США

фото: ЛМР

Сьогодні у Львові зустріли національну збірну України, яка тріумфувала на міжнародних спортивних змаганнях «United States Air Force Trials 2024». Українські військові та ветерани війни вибороли на цих змагання 76 медалей.

Про це повідомляє міська рада.

Про змагання у США

United States Air Force Trials 2024 — це змагання ветеранів та військових Повітряних сил і морської піхоти США, які є відбірковим етапом для участі у Warrior Games, найбільшому американському турнірі з адаптивних видів спорту для військових з пораненнями і травмами.

Збірну України представляло 30 ветеранів та військовослужбовців, які змагались в 11 адаптивних видах спорту: плаванні, велоспорті, баскетболі на візках, волейболі сидячи, регбі на візках, стрільбі з лука, пауерліфтингу, легкій атлетиці, веслуванні та кульовій стрільбі.

Українська збірна здобула 76 медалей: 44 золотих, 20 срібних та 12 бронзових.

«Я дуже задоволений нашою командою, яка на такому високому рівні представила Україну. Ми досягли того, що хотіли, і це видно по задоволених обличчях моїх хлопців. Навіть якщо комусь і не вдалось отримати медаль, це була чудова подорож, гарна реабілітація і крутий обмін досвідом із ветеранами з інших країн»,  — наголосив діючий військовослужбовець Національної гвардії України, капітан команди Національної збірної України Юрій Гапончук.

Про учасників збірної

Місто Львів на цих змаганнях представляв 32-річний ветеран Олександр Катаула, який здобув перше місце у командних і друге в індивідуальних змаганнях зі стрільби з лука. Чоловік каже, що раніше ніколи не займався спортом, тому своїм результатом дуже задоволений.

«Я служив у 2014 році і у 2022-ому в складі 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила. Поблизу Попасної отримав поранення і втратив ногу.

До цих змагань я раніше не займався спортом, не мав досвіду участі у жодних змаганнях. Я дізнався випадково про ці змагання, зареєструвався і потрапив на відбір у збірну. На навчально-тренувальних зборах мене відібрали до команди, яка й поїхала на змагання у США.

Я дуже задоволений своїми результатами, особливо срібною медаллю в індивідуальному змаганні. Буду продовжувати займатись цим спортом, а також гратиму у волейбол на візках, бо це також мене дуже захопило», — поділився Олександр Катаула.

фото: ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: