У Львівській області сьогодні попрощаються з п'ятьма воїнами: що про них відомо

image-2024-03-13T095615.921-1
Фото ілюстративне -depositphotos.com

У середу, 20 березня, на Львівщині поховають п'ятьох воїнів: Романа Принду, Віктора Ковальця, Юрія Тимуся, Романа Кравця та Володимира Пенцака, які загинули на фронті.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Що відомо про загиблих воїнів

Роман Принда народився у селі Малі Дідушичі Стрийської громади. Проживав у селі Дуліби Грабовецько-Дулібівської громади. Був командиром 33 окремого стрілецького батальйону у складі 116 бригади. З 2014 року був учасником АТО, пройшов Іловайський котел. Загинув 15 березня під час бойового завдання на околиці населеного пункту Бруски Конотопського району, що на Сумщині.

Віктор Ковалець – мешкав у місті Хирів. Був стрільцем-снайпером гірсько- штурмового батальйону військової частини А1556.

Юрій Тимусь – мешкав у міста Броди Золочівського району. Він був воїном-авіатором, підполковником. Його останній політ відбувся 31 березня 2022 року. Екіпаж, командиром якого він був, повертався з пораненими захисниками оточеної «Азовсталі» та був уражений ворогом. Йому було 34 роки.

Роман Кравець – мешканець Червоноградської громади. Ніс військову службу у військовій частині А7394. Загинув 16 березня на Донеччині під час виконання бойового завдання.

Володимир Пенцак – мешканець Великомостівської громади. Загинув 3 листопада 2022 неподалік села Опитне Покровського району Донецької. Довгий час вважався зниклим безвісти. Нещодавно тіло Героя вдалося віднайти та ідентифікувати.

Підкреслимо, кожного дня в Україні о 9 годині вшановують хвилиною мовчання світлу памʼять усіх, хто загинув на війні.


Із ранкового зведення Генштабу: на фронті протягом минулої доби відбулися 80 бойових зіткнень українських військових з окупантами, а ЗСУ ліквідували 700 росіян та 16 їхніх артилерійських систем.

Головне фото – depositphotos.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: