Зі Сумщини до Львівської області розпочали евакуйовуватися люди: які види допомоги можуть отримати

image - 2024-03-20T120214.769
Фото: телеграм-канал Максима Козицького

За останній тиждень волонтери Медико-психологічної допомоги на Головному залізничному вокзалі Львова зустріли 243 людей зі Сумської та Запорізької областей.

Про це повідомив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Він зазначив, що від початку року Львівщина прийняла 2248 евакуйованих з різних областей. Зокрема йдеться про тих, хто прибув потягами. Водночас є люди, які добиралися автобусами або приватним транспортом.

«Також є ті, хто раніше тимчасово проживав у нашій області, але на якийсь час повертався додому. Переважно прибувають жінки з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку, особи старшого віку та з інвалідністю», - розповів Максим Козицький.

Які види допомоги можуть отримати на Львівщині евакуйовані

В офісах Координаційного центру при ЛОВА, які Львівська ОВА розгорнула у всіх районах області, від січня фахівці безкоштовно надали людям у потребі майже 18 тисяч послуг. Для того, щоб отримати необхідну допомогу потрібно подати заявку тут.

Крім того, на Львівщині можна отримати психологічну, юридичну, психосоціальну, гуманітарну допомогу, інформацію про поселення, навчання та перенавчання. Тут можна переглянути спеціальну карту.

Також, якщо ви готові стати партнером та допомагати людям у складних життєвих обставина, тоді можете заповнити анкету.

Підкреслимо, що телефон Гарячої лінії Львівщини: 1684.


Пізніше ми повідомляли, що Львівська ОВА почала будувати фортифікації в Сумській області. Так, вздовж кордону та оборонної лінії триває спорудження трьох смуг фортифікацій, загальною довжиною понад 2000 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: