Українці зможуть шукати роботу через застосунок, — служба зайнятості

Чоловік гортає стрічку новин у мобільному телефоні
Фото: depositphotos.com

Нинішнього року в Україні планують запустити мобільний застосунок з доступом до Єдиного порталу вакансій.

Це анонсувала директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

За її словами, 2024 року відомство також планує спростити й оцифрувати всі чинні послуги та сервіси, прибрати паперовий документообіг там, де він залишається частиною процесу обслуговування.

«Ми напрацювали нову технологію обслуговування клієнтів, яку плануємо незабаром втілити в життя. Маємо намір зробити частину наших послуг у дистанційному обслуговуванні, оскільки не завжди доречним є фізичний візит людини до центру зайнятості, особливо коли для неї відсутні пропозиції бажаної роботи», — каже Жовтяк.

Наприклад, якщо в Службі зайнятості бачитимуть, що в поточний момент для людини немає пропозицій, то спілкування з нею вестимуть у дистанційному режимі з використанням зручних засобів комунікації для обох сторін.

А які є вакансії на Львівщині

За даними обласного центру зайнятості, станом на кінець лютого нинішнього року у Львівській області було майже вісім тисяч вакансій. Кожна четверта з них із заробітною платою, вищою від середньої, яка є в регіоні.

Найбільшу потребу у працівниках заявили підприємства переробної промисловості, заклади сфери торгівлі, транспорту та освіти.

Головне фото: depositphotos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: