Львівські медики вилікували 6-річну дитину з онкопатологією лімфатичної системи

417699448_900174178784372_8808474848799496965_n
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Львові 6-річну Даніелу із Закарпаття змогла подолати складну недугу - онкопатологію лімфатичної системи (або лімфому Беркітта).

Про це повідомили в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Там розповіли, що лікування онкопатології лімфатичної системи тривало майже рік. Завершальним етапом стала аутологічна трансплантація кісткового мозку.

«Дівчинка потрапила до нас у травні 2023 року у дуже важкому стані: з масивним новоутвором у животі, з пухлинними ураженнями кісткового мозку, органів грудної клітки, кісток щелепи тощо. Без перебільшення можу сказати, що з нею працювала уся команда Центру. Так упродовж двох діб нам вдалось встановити правильний діагноз та негайно розпочати лікування. Це надважливо, адже ми мали справу з дуже агресивним типом лімфоми, який швидко розповсюджується, гірше піддається лікуванню, і має невеликий відсоток одужання загалом», - говорить гематологиня Оксана Воробель.

Фахівчиня додала, що перші п'ять місяців мама і донька постійно перебували у лікарні.

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

«Упродовж перших двох місяців нам щодня доводилось виборювати життя дитини. Працювали усі підрозділи лікарні, ми постійно обговорювали хід лікування у широкому колі фахівців, застосовували різні підходи, проводили перманентну діагностику та лабораторні дослідження. Дівчинка потребувала постійної допомоги реаніматологів, трансфузіологів, кардіологів, хірургів, інших фахівців. Напевно, немає у лікарні спеціаліста, який би не долучився до порятунку Даніели. З труднощами та ускладненнями, які загрожували життю дівчинки, нам вдалось провести заплановані усі 7 блоків хіміотерапії», - каже Оксана Воробель.

Після результатів ПЕТ-КТ по завершенню хіміотерапії лікарі дізналися, що хвороба відступила. Однак їх насторожував один із лімфовузлів, який міг загрожувати рецидивом, тому його також видалили хірургічно.

Далі у клініці Дитячої Онкології та Трансплантації Кісткового Мозку Даніелу підготували до пересадки стовбурових клітин. Після трансплантації мама і донька у стерильному боксі провели п'ять тижнів. Тепер дівчинку виписали додому.


До речі, минулого року в майже 8 тисяч мешканців Львівщини вперше діагностували рак. Зокрема, у 7 тисяч 975 пацієнтів діагностували онкологію та первинних стадіях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: