У Львові спорудять меморіальний комплекс військових поховань: на конкурс подали 27 проєктів

Личаківський цвинтар у Львові
Фото ілюстративне: автор: Роман Балук

На Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вулиці Мечникова у Львові подали 27 проєктів.

Про це повідомили у міському управлінні архітектури.

Там зазначили, що переможця визначають у квітні нинішнього року. Також враховуватимуть рекомендації дорадчої ради, куди входять представники військових підрозділів регіону та родин загиблих Героїв.

Від учасників конкурсу місто очікує пропозицій, які зможуть стати взірцями нового підходу до проєктування військових кладовищ в Україні. Проєкти мали змогу подавати і міжнародні фахівці у співпраці з українськими архітекторами.

Також при визначенні переможця враховуватимуть рекомендації дорадчої ради, яка складатиметься з представників військових підрозділів регіону, представників родин загиблих Героїв, військових капеланів, громадськості, депутатів Львівської міської ради та представників профільних підрозділів міськради.

Переможцям виплатять премії. За 1 місце – 500 тис. грн, за 2 місце – 300 тис. грн, за 3 місце – 200 тис. грн. Фінансування конкурсу та виплата премій здійснюватиметься не за кошти міського бюджету, а винятково за кошти благодійників. 

Меморіальний комплекс військових поховань у Львові

У грудні торік робоча група з напрацювання плану впорядкування меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вулиці Мечникова визначилася з фінальними технічними завданням для архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію. Зокрема, тут пропонують збудувати каплицю.

«Крім того було обговорено питання вигляду намогильних плит для загиблих захисників-представників різних релігійних конфесій. Хоча частка таких поховань є незначною, проте умовами конкурсу передбачено розроблення окремих видів намогильних споруд для таких поховань. Також було обговорено питання влаштування колумбарію та репрезентації, яка б вводили відвідувачів у контекст російської-української війни. Для цього в межах комплексу передбачається влаштування інформаційної споруди, котра слугуватиме інфо-центром, що розповідатиме про контекст російської-української війни та історію місця», – розповів Антон Коломєйцев, головний архітектор міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: