П'ять ідей, як провести вихідні на Львівщині

IMG_6144

Цієї суботи та неділі у Львівській області прогнозують тепло та ніяких опадів, тому це гарна нагода, аби податись у мандрівку регіоном із тими, кого ви любите.

ІА Дивись.info розповідає про п'ятірку таких місць.

Дрогобицька солеварня

Тепер знову можна приїхати на екскурсію до найстарішого солеварного заводу в Україні, який діє у Дрогобичі Львівської області з 1250 року. Туристи пропонують відвідати виробництво двічі на тиждень: у вівторок об 11:00 год. та у четвер о 16:00 год.

Фото з Фейсбуку Дрогобицької солеварні

У Дрогобичі зберегли стародавній метод видобутку солі – виварювання, що є своєрідною родзинкою підприємства. Цей метод більше енергозатратний, однак виварена з ропи сіль набагато корисніша, ніж добута шахтним способом, адже з неї практично випаровується бром.

Весь цей дивовижний процес можна побачити під час екскурсій, які відтепер знову доступні для мешканців та гостей міста.

Вартість дорослого квитка становить 100 гривень, а дитячого – 50 гривень.

З собою потрібно мати документ, що засвідчує особу. А у випадку повітряної тривоги екскурсія скасовується.

Для реєстрації, придбання квитків чи додаткової інформації звертайтесь у Туристично-інформаційний центр Дрогобича за адресою: площа Ринок, 1, тел.: 0977866009

Палац Гредлів

У містечку Сколе на Львівщині можна побачити палац Гредлів, обабіч якого розлігся парк. Їх XIX століття заклав барон Еугеніушем Кінскі, після того як він придбав сколівські землі у графа Потоцького. Наприкінці XIX століття палац перебудували у стилі необароко єврейська родина братів баронів Гредлів, які контролювали місцеву промисловість.

Фото: Край

У вересні 1937 року у маєтку гостював і полював онук цісаря Франца Йосифа І князь Віндіш-Грац. Після полювання аристократ гордо позував перед палацем з оленячим черепом з розкішними рогами.

Після окупації Сколе радянськими військами наприкінці вересня 1939 року в палаці розташовувався відділ НКВС, який повернувся сюди у серпні 1944 року і діяв до 1948 року. Перед будівлею палацу розташований гарний фонтан. Гарно збереглися ковані хвіртки та огорожі.

Сюди можна дістатись електричками із приміського вокзалу чи потягами ужгородського напрямку з головного вокзалу. Крім цього, сюди можна доїхати автобусом Львв-Сколе, що курсує з головного вокзалу.

П'ятничанська вежа

Неподалік Жидачева, у селі П'ятничани, розташована оборонна споруда XIV-XV століття. Вежу вважають рідкісною пам'яткою оборонного будівництва галицької школи. Існує легенда, що П'ятничанська вежа могла бути залишками замку Сенявських чи Василіанського монастиря. Довгий час вона стояла руїною, але відреставрована в 1990—1991 роках.

Фото: Львівська національна галерея мистецтв

Вежа була не тільки оборонною спорудою, а і спостережною із далекосяжним і прекрасним виглядом: звідси продивлялася вся долина річки Боберки, що простягалася від городища на північний захід, аж до Бібрки, як і шлях, що звивався нею здовж річки.

Верецький перевал

На межі Закарпатської і Львівської областей, на вододілі річок Стрий та Латориця можна помилуватися гірськими пейзажами на висоті 841 метр над рівнем моря.

Фото: Varga Attila

Веревецький перевал був одним із найважливіших Українських Карпат. Нині ним користуються лише мешканці ближніх сіл — Жупани, Климець (Львівська область) і Верб'яж, Завадка, що на Закарпатті.

За переказами, 895 року угорські племена наа чолі з вождем угорців Арпадом перейшли Карпати і завоювали Паннонську низовину — прикордонну провінцію Римської імперії.

Краєвид із Верецького перевалу. Фото: Varga Attila

Існує також інша версія, згідно з якою, угри (предки сучасних урорців), яких гнали половці вздовж Чорного моря зайшли лівим берегом Дунаю аж до слов'янського озера Балатон і вибили звідти слов'ян. Далі вони перейшли Дунай і пішли нищити русів в Дунайсько-Тисовій низовині. Перед 900 роком навалу угрів зупинили в передгір'ях Карпат русами.

Найбільший тюбінг-парк України

«Їжак Парк» – новий, найбільший тюбінг-парк України, довжина траси для спуску сягає 500 м. у селі Красів.

Такий відпочинок стане цікавою забавою для усієї родини. Під час спуску з гори на шаленій швидкості, кожен неодмінно відчує хвилю чистого повітря, драйвових емоцій та захоче спуститися і ще, і ще. А після пережитих емоцій неодмінно потрібно скуштувати бограч та зігрітись гарячим чаєм, які запропонують в кафе на території тюбінг-парку.

Парк відчинений для відвідувавчів з 10.00 до 19.00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: