Парків і скверів у Львові побільшає

стрийський парк
Фото архівне. ілюстрація

У Львові побільшає парків та природно-заповідних територій.

Про це повідомив директор міського департаменту містобудування Тарас Кубай.

З його слів, щороку у Львові створюють нову зелену зону та оформляють межі і документи на сквер чи парк.

«Лише торік у місті здійснили заходи що відведення двох земельних ділянок парків (зелених зон) на площу 6,19 га. Також було прийнято ухвалу про надання дозволу на відведення двох парків у житловому районі “Під Голоско” та в районі 6-го заозерного провулку загальною площею 15,5 га»,  — розповів Тарас Кубай.

Торік сформували та зареєстрували земельні ділянки шести скверів на території Львівської громади. 2024 року плануютьсформувати та відвести земельні ділянки ще як мінімум під 6 скверів, щоб також включити їх до переліку міських скверів.

2024 рік розпочався зі створення великого парку з озером на вулиці Липинського – Лінкольна. Фактично за минулі п'ять років департамент містобудування оформив документи на більшість парків і скверів.

«Із 40 парків (зелених територій), які є у Львові, 30 вже мають сформовані межі, зареєстровані в державному земельному кадастрі та мають визначеного балансоутримувача. Решту 10 – у процесі оформлення. У такий спосіб місто зберігає зелені зони від забудов», — пояснюють у департаменті містобудування Львівської міської ради.

Нагадуємо, обабіч дороги Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка, що на Львівщині, висадили найбільшу липову алею в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: