Військовослужбовці безкоштовно займаються у фітнес-клубах Львова: як долучитися

військовослужбовець у фітнес-клубі
фото: ЛМР

У Львові спорт для військових та ветеранів – безкоштовний. Міська рада та спортивні клуби разом оплачують вартість абонементів для військових. За два місяці до програми доєдналось 150 захисників, однак львів’ян запрошують долучатись і надалі.

Про це повідомляє міська рада.

Програму підтримки військовослужбовців-учасників бойових дій та членів сімей загиблих захисників і захисниць України, зокрема, шляхом оплати послуг фітнес-клубів, у Львові реалізовує управління спорту. Одним із перших до програми доєднався морський піхотинець Ігор Платонов, який зараз перебуває у Львові на реабілітації. Чоловік боронив Маріуполь, був у російському полоні, через що отримав дуже важкі і складні травми.

«Я одразу хотів займатись спортом, але коли ще користувався кріслом колісним, не було такої можливості. Пізніше у ветеранському хабі мені розповіли про таку можливість і я одразу подався на участь.

Я ходжу в спортзал лише два тижні, але вже бачу позитивний результат. Дуже задоволений. Я відчуваю, як відновлююсь, як повертається моя сила і міць, бо мрію повернутися в стрій до своїх побратимів. Спорт завжди був у моєму житті і ці тренування мені дуже допомагають повернутися до життя, соціалізуватись після полону і тривалого перебування в лікарні», – ділиться військовий.

У рамках програми фітнес-клуби надають військовослужбовцям-учасникам бойових дій та членам сімей загиблих послуги відвідування тренажерного залу та/або його аналога.

«Ми налагодили хорошу співпрацю із фітнес-клубами, як соціально відповідальним бізнесом, щоб дати можливість військовим, ветеранам війни і членам сімей загиблих займатися спортом безкоштовно. Приємно, що жоден фітнес-клуб не відмовився стати учасником такої програми і запропонував свої послуги.

Зараз спорт військових і адаптивний спорт – це наш пріоритет. Це про реабілітацію, фізичну витривалість, моральну стійкість. Нам важливо, щоб львів’яни і ветерани, які проходять лікування на території Львівської громади, отримували якісну спортивну послугу. Тому ми дуже радіємо, що ця програма вже є успішною і щодня охоплює все більшу кількість людей», – наголошує Антон Нікулін, начальник управління спорту Львова.

У спортивних клубах діє спеціально розроблений абонемент із певними умовами, загальною вартістю 1000 грн на місяць: з них 500 гривень одразу покриває клуб, а інші 500 гривень управління спорту ЛМР відшкодовує на соціальні рахунки учасників на початку нового місяця.

Як подати заявку

Для того, щоб отримати спеціальні місячні абонементи, необхідно:

  1. Подати документи через ЦНАП (перелік документів – заява учасника та копії паспорта, ідентифікаційного коду, посвідчення учасника бойових дій або члена загиблого Захисника/Захисниці України).
  2. Отримати підтвердження, що Ви відповідаєте критеріям програми після перевірки документів.
  3. Вибрати фітнес-клуб, в якому хочете займатись.
  4. Оплатити абонемент (500 гривень, оплата буде компенсована з міського бюджету) на заняття у фітнес-клубах протягом місяця.
  5. Відкрити соціальний рахунок у львівській філії «Ощадбанку».
  6. Надати звітні документи (чек, квитанція або виписка) наприкінці місяця в управління спорту для отримання компенсації.

Хто може стати учасником програми

Учасниками програми, які можуть отримувати безоплатні послуги фітнес-клубів, можуть стати:

• військовослужбовці, які проходять військову службу у військових частинах Львівської міської територіальної громади та є учасниками бойових дій.

• військовослужбовці Львівської міської територіальної громади, які зазнали поранень та травм внаслідок бойових дій або військовослужбовці, які проходять реабілітацію на території Львівської міської територіальної громади.

• військовослужбовці Львівської міської територіальної громади, які стали особами з інвалідністю І-ІІІ групи внаслідок бойових дій.

• члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, які загинули внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій, які проживають на території Львівської міської територіальної громади, крім дітей віком до 18 років.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/sport/300830-150-zakhysnykiv-uzhe-bezkoshtovno-zaimaiutsia-u-fitnes-klubakh-lvova-iak-doluchytysia-video

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: