У Підмосковʼї невідомі в камуфляжі розстріляли десятки людей

61acc4d804d6c178548731e9fb02c46e
Фото: X (Twitter)

У п'ятницю ввечері у підмосковному Красногорську в концертному залі Crocus City Hall сталася стрілянина під час концерту гурту "Пікнік". За попередніми даними, щонайменше 60 людей загинуло, понад 140 постраждали

Про це повідомляють російські Telegram-канали та ЗМІ.

За словами очевидців, чоловік відкрив стрілянину з автоматичної зброї. Це сталося до або на початку виступу гурту Пікнік. 

На записах, які публікують Telegram-канали, люди тікають із будівлі. Також з'являються відео, де показані вбиті люди.

В будівлі Крокус Сіті Холл виникла пожежа.

РосЗМІ зазначають, що люди, які не встигли евакуюватися з концертного залу, заблоковані вогнем. Попередньо їх могло бути близько 100. 

В мережі також з'явилися кадри, як п'ятеро терористів розстрілюють з автоматів відвідувачів Крокус Сіті Холла, загнаних у куток.

Обережно! Жорсткі кадри. 18+

Кореспондент "РИА Новости", який був на місці подій, розповів, що у партер Crocus City Hall увірвалися люди у камуфляжі, як мінімум троє, відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Точно є поранені.

Після цього, за його словами, кинули гранату чи запальну шашку, внаслідок чого почалася пожежа.

Він також розповів, що люди, які перебували в залі, лягли на підлогу, щоб врятуватися від стрілянини, лежали хвилин 15-20, після чого стали вибиратися повзком. Багатьом вдалося вибратися.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України кажуть, що нинішній теракт у Підмосков'ї є свідомою провокацією режиму Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота.

"Її мета — виправдання ще більш жорстких ударів по Україні та тотальної мобілізації на росії" - пише ГУР.

Публічну страту людей у москві варто розуміти як погрозу путіна ще більшою ескалацією та розширення війни, зазначає розідка.

"Заява пєскова, яка пролунала незадовго до теракту про «війну» - лише фальстарт ретельно спланованої кремлівської спецоперації.

путін має великий досвід організації подібних терактів як способу посилення власної влади, починаючи з підривів будинків на Каширському шосе. Як і тоді, сьогоднішня акція залякування росіян стане приводом до максимального «закручування гайок» на самій росії.

Вочевидь, кремль може звинуватити в організації теракту Україну і використати розстріл власних громадян як привід для ще більш жорстоких ударів по цивільній інфраструктурі та вбивств цивільних українців. Сьогоднішній удар по цивільній інфраструктурі України - це ще одна ланка в ескалації, ініційованій путіним.

путін неодноразово намагався залякати Захід в тому числі застосуванням ядерної зброї. Тож цей теракт може використати як ще одну «підставу» для посилення агресії.

Проте безперешкодне пересування групи бойовиків з автоматами центром москви, як і маса інших беззаперечних доказів, свідчать про те, що розстріл в «крокус сіті хол» був організований російськими спецслужбами. Про підготовку теракту попереджали і міжнародні посольства - заявили в ГУР.

Білий дім заявив, що не бачить жодних ознак причетності України до збройного нападу на концертний зал у Підмосков’ї, під час якого загинули десятки людей, пише "Європейська правда" з посиланням на AFP.

"Наразі немає жодних ознак того, що Україна або українці були причетні до стрілянини", – заявив Кірбі журналістам.

"На цій ранній стадії я б не радив вам шукати будь-якого зв'язку з Україною", наголосив він.

Білий дім відреагував на напад у Москві, заявивши, що кадри стрілянини в російській столиці були "жахливими і на них просто важко дивитися" - заявили в Білому домі.

Читайте також: Зеленський провів Ставку: обговорили наслідки російської масованої атаки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: