Які свята відзначають 26 березня (іменини, народні прикмети)     

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 26 березня в Україні і світі. 

Свята та події 26 березня

День Національної гвардії України. Національна гвардія України (до 2015 Внутрішні війська МВС) - це військове формування з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України і здійснює захист інтересів громадян та держави від незаконних посягань. Саме добровольці Національної гвардії першими зупинили ворога на сході України в 2014 році.

День хворих на епілепсію (Фіолетовий день). У цей день, 26 березня, всі охочі можуть висловити підтримку людям, які живуть з діагнозом «епілепсія».

Іменини 26 березня

Цього дня іменини святкують: Григорій, Микола, Михайло, Никифор, Олександр, Терентій, Христина

Народні прикмети

У православній церкві 26 березня вшановують пам'ять Никифора-сповідника, який жив наприкінці першого тисячоліття нашої ери і прославився благочестивим життям і подвигами в ім'я віри. Залишив після себе безліч літературних праць, присвячених богослов'ю.

Здавна вірили, що в барлогах 26 березня прокидаються ведмеді, обходять свої володіння. Саме тому, в культурі сформувалося особливе ставлення до ведмедя, до нього ставилися з повагою. У деяких областях навіть сьогодні поширене повір'я про те, що ведмідь - це зачарована людина, а тому, ставитися до нього слід як до старшого товариша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: