На площі Ринок у Львові відшліфують бруківку

площа Ринок Львові
Ілюстративне фото. Автор: Микита Печеник

У Львові відновили роботу із прокладання «доріжок доступності». Нині облаштовують дорогу на площі Ринок.

Про це розповіли у Галицькій районній адміністрації у вівторок, 26 березня.

Роботи на площі Ринок розпочались торік у жовтні з перехрестя вулиці Сербської, а втім їх призупинили через настання холодів.

«Звідси зробили перехід на пл. Ринок і зробили доріжку в напрямку до Ратуші. Також облаштували прохід зі сторони вул. Галицької. Загалом минулого року облаштували доріжки площею 326 м2. Роботи відновили вже цього року. І зробили дві бокові ділянки площею 56 м2 і 77 м2. А від сьогодні розпочинаємо роботи перед головним входом у Ратушу. Тут площа робіт становитиме орієнтовно 300 м2»,  — пояснили у РА.

Бруківку на площі Ринок у Львові «шліфують»

Проєкт передбачає облаштування доріжок доступності на площі Ринок. Після проведення усіх робіт доріжки будуть розташовані без розривів по усій площі включно з переходами через трамвайні колії та безбар'єрним входом у міську Ратушу.  Бруківку демонтовують, шліфують і встановлюють назад.

На їх облаштування залучають цільові кошти українських та міжнародних партнерів. Вони передбачені виключно на програму забезпечення інклюзивності. Відшліфованою бруківкою зможуть комфортно пересуватися люди на кріслах колісних, батьки з дитячими візочками та туристи з валізами.

Доступність у Львові

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади (47500 осіб) офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату Росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.

Нагадуємо, у Львові з'явились парковки для людей з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: