На Львівщині керівник лісгоспу привласнив землю та майно на 3 млн грн, — ДБР

На Львівщині затримали директора лісгоспу
Фото: ДБР

У Львівській області затримали керівника державного підприємства «Славське лісове господарство», що на Львівщині, на привласненні 0,35 га землі лісгоспу.

Про це повідомили у Держбюро розслідувань.

У повідомленні відомства вказують, що посадовець, який також є депутатом та головою постійної комісії з питань землекористування селищної ради Славської об'єднаної територіальної громади Львівській області, вирішив привласнити садибу та землю в курортному місці.

На цій ділянці розташований так званий «будинок лісника». Після реконструкції, коштом підприємства, площа будівлі склала понад 200 кв.м. Загальна вартість землі та споруди становила понад 3 млн гривень.

«Для цього керівник держпідприємства звернувся від імені своєї дружини до селищної ради за дозволом щодо виготовлення проєкту землеустрою. Землю лісгоспу подружжя хотіло отримати начебто для ведення особистого господарства», — йдеться в повідомленні.

У ДБР додають, що після позитивного рішення сільради, він залучив трьох інженерів-землевпорядників виготовити відповідний документ. Однак, під час підготовки проєкту інженери «забули» вказати, що земля, так само як і розташована на ній будівля, належить лісгоспу.

На підставі цього підробленого проєкту сільрада надала землю дружині посадовця.

Керівнику лісгоспу, його дружині та трьом інженерам повідомлено про підозру у підробленні та використанні підроблених документів, заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, та службовому підробленні. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади керівника лісгоспу.

За даними ZAXID.NET, затримали Сергія Кокоця, який обіймає посаду директора філії «Славське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: