Ветерани у Львові отримають до 300 тисяч гривень на розвиток бізнесу

ветерани
фото: з відкритих джерел

Сьогодні у Львівській міській раді вручили сертифікати на підтримку бізнесу 53 ветеранам, їх дружинам та матерям. За результатами конкурсу ваучерної підтримки від міста вони отримають до 300 тис. грн на заснування чи розвиток власної справи. У підприємців є пів року на реалізацію свого бізнес-проєкту. Це вже втретє у місті провели конкурс ваучерної підтримки ветеранів, ветеранок, їх дружин та чоловіків.

Про це повідомляє міська радає.

Ветеран Ігор Льода-Якимишин отримав сертифікат на 300 тисяч гривень. З січня чоловік звільнився з війська та займається 3D-друком: виготовляє комплектуючі для потреб Збройних Сил України.

«За кошти ваучерної підтримки я хочу придбати кращі принтери. Нині ми друкуємо деталі для Збройних Сил України, а з новими принтерами почнемо друкувати ще й протези. Оскільки я сам протезований, то маю бажання займатися виготовленням протезів, комплектуючих до них, куксоприймачів і таке інше», – розповів Ігор.

До повномасштабного вторгнення чоловік жив і працював закордоном. Після 24 лютого спершу возив гуманітарну допомогу, а потім приїхав в Україну і пішов воювати.

«Я довго не воював, бо потрапив під обстріл і мені відірвало ногу, далі було довге лікування та реабілітація. І от з січня я підприємець», – каже Ігор.

З допомогою підтримки міста Ігор планує купити кілька фрезерних верстатів і створювати різні комплектуючі для БПЛА.

Разом з Ігорем сьогодні у Львівській міській раді 53 ветерани, дружини ветеранів та матері за результатами конкурсу ваучерної підтримки отримали сертифікати на розвиток власної справи. Вони мають намір розвивати бізнес у різноманітних напрямках: від кав’ярень до агроферм із вирощування королівської креветки. Це вже втретє у Львівській міській раді проводять конкурс з отримання до 300 тисяч гривень підтримки для розвитку бізнесу ветеранів та їх рідних.

«Вже традиційно у Львівській міській раді зустрічаємося з ветеранами, які хочуть розвивати бізнес. Інших пріоритетів, окрім допомоги Збройним Силам, у нас сьогодні немає. Щотижня ми стараємося допомогти війську усім, чим можемо. Багато мешканців мають нарікання на відсутність ремонтів доріг, наприклад, але ми розуміємо, що нема іншого пріоритету, крім Збройних Сил і, звичайно, наших ветеранів, які повертаються додому. Ми підтримуємо їх, щоб вони мали змогу розвиватися і в цій частині ми робитимемо усе, що ми можемо», – сказав Андрій Садовий міський голова Львова.

Бізнес-ваучер для ветеранів у Львові запровадили в липні минулого року. Відтоді вже 27 ветеранів та членів їх сімей за допомогою ваучерної підтримки реалізують свої проєкти на суму 7,4 млн грн.

«Сьогодні це вже третій конкурс, участь у якому взяли у 2 рази більше ветеранів, між минулоріч. Зараз ми маємо 53 проєкти у різних галузях економіки на загальну суму понад 15 млн грн. Серед проєктів є вирощування гігантської прісноводної креветки, проєкт «Сушена радість» – виробництво м'ясних снеків, створення екосадиб для реабілітації ветеранів, ветеранські СТО, виробництво дронів та іншої продукції подвійного призначення, швейне, меблеве виробництво, реставрація, відкриття кав’ярень та мініпекарні, салонів краси, створення кіно та анімації, перевезення вантажів та інші проєкти. Радіємо, що маємо нагоду сьогодні підтримати наших ветеранів та їхні сім’ї, а разом з тим підтримати і економіку міста», – розповіла Інна Свистун, директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.  

Також у мерії розширили коло осіб, які можуть отримати підтримку за ветеранськими ваучерами. Тепер до переліку ветеранів, ветеранок, їх чоловіків та дружин додали ще батьків, якщо ветеран чи ветеранка не одружені, та повнолітніх дітей ветеранів, які мають бізнес-ідеї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: