Львів'янку, яка через рідкісний синдром мала зрощені пальці рук, прооперували

у Львові прооперували жінку, яка жила зі зрощеними пальцями рук
Пацієнтка та медики. Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Львові прооперували 49-річну пацієнтку, у якої діагностували рідкісний синдром кисті, що зустрічається в 1 людини на 100 тисяч. Простими словами, у жінки були зрощені пальці рук. Це синдром Ерлеса Данлоса.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Зрощені пальці рук

Леся Бучацька зі Львова. В дитинстві вона сильно травмувала обидві кисті внаслідок падіння. В 17 років, аби виправити наслідки травми, Лесю прооперували. Утім втручання було невдалим. В неї розвинулась та сформуваалсь важка патологія — безіменні та середні пальці обидвох рук заклякли, перестали розгинатися, а згодом  — зрослися.

Медики у Львові діагностували Лесі синдром Ерлеса Данлоса, тобто аномалія розвитку сполучної тканини.

Лікарі пояснюють: внаслідок перенесеної травми у пацієнтки розвинувся та сформувався важкий дефект обидвох кистей. Рубці на долонях знерухомили 3-ті та 4-ті фаланги і з часом пальці, які зовсім не розгиналися, зрослися.

Аби відновити функцію кистей, хірурги провели складне втручання з використанням методики клаптя. Спершу медики звільнили м'які тканини від рубців та спайок, а далі взяли клапоть на променевій судині з власною м'якої тканиною пацієнтки і закрили ним дефект. Операція тривала 6 годин та минула успішно.

Нині на Лесю чекає тривала реабілітація, адже за довгі роки м'язи та сухожилля атрофувались. І, аби їх розпрацювати, треба щоденно займатися з фізичним терапевтом. А за місяць на неї чекає таке саме втручання на другій кисті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: