Фракція «Європейська солідарність» відзвітувала у Львові за 2023 рік

щш
фото: звіт фракції «Європейська солідарність» в ЛМР, Дивись.info

Сьогодні, 26 березня, фракція «Європейська солідарність» публічно відзвітувала за 2023 рік. Серед ключових ініціатив депутати зазначили допомогу ЗСУ, підтримку ветеранів та ВПО, а також розвиток медицини, спорту та культури.

Про це повідомляє журналістка ІА Дивись. іnfo.

Під час зустрічі депутатів з представниками ЗМІ та громадськістю виступили керівники постійних комісій Львівської міської ради, які є членами фракції «Європейська солідарність». Зокрема, серед них були Уляна Пак, Олексій Різник, Сергій Івах та Лейла Мелесова-Вальчак.

Минулого року фракція «Європейська солідарність» працювала над ініціативами та праграмами, мета яких — покращення якості життя мешканців Львова та розвиток країни в умовах війни. Більше про ці ініціативи — читайте далі.

Допомога ЗСУ

Як зазначив голова фракції Петро Адамик, зараз у Львівській міській раді працюють 26 депутатів «Європейської солідарності», які організовують не лише волонтерські проєкти, але й передусім виконують свої депутатські обов’язки. 

«Якщо минулого року мінімум мільярд гривень пішов на потреби ЗСУ, то в тому році поки що бюджету визначеного немає. На жаль, латаємо діри, маємо зараз брати кредити. Але військовий бюджет — наш пріоритет, бо це робота на перемогу. Також ми націлені на допомагу ВПО», - зазначив голова фракції Петро Адамик.

фото: Петро Адамик, Дивись.info

Економіка в умовах війни

У 2023 році фракція «Європейська солідарність» підтримувала розвиток та започаткування бізнесу для ветеранів та ветеранок. Зокрема, депутати проголосували за 30 ваучерів для ветеранів, ветеранок, їхніх чоловіків та дружин. Кожен отримав до 300 тисяч гривень на розвиток чи початок власного бізнесу.

«Основним викликом для бюджету Львова було збереження ПДФО від військових частин у містах. Фракція зверталася до центральної влади з відповідними заявами. Але, на жаль, кошти у розмірі 2 млрд гривень таки було вилучено з міських бюджетів. Тим не менше, запити від військових до міст продовжували надходити, тож для нас було викликом знайти кошти для програми національного спротиву на 2024 рік. В кінцевому результаті, 1 млрд сьогодні передбачено на допомогу нашим військовим», - розповів член комісії фінансів та планування бюджету Назарій Бербека.

фото: Назарій Бербека Дивись.info

Медицина

Завдяки ініціативі фракції у Львові відзначили 25 найкращих сімейних лікарів та медсестер. Йдеться про медиків, які мають найвищий показник роботи. Крім того, депутати сприяли виділенню коштів для статутних капіталів поліклінік Львова та стратегії медицини в цілому, а також ініціювали закупівлю комп'ютерної томографії для Другого ТМО Львова.

«Ми не забуваємо про медицину, бо виходить так, що після повернення з фронту наші військові потребують медичного забезпечення. Ми намагаємося забезпечити найвищий рівень медичного обслуговування та соціального захисту», - доповіла голова комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Уляна Пак.

фото: Уляна Пак, Дивись.info

Спорт та культура в умовах війни

Минулого року завдяки зусиллям фракції ЄС затвердили премії видатним діячам фізичної культури і спорту Львівської міської територіальної громади. Також відбулася низка заходів охорони ментального здоров'я дітей та їхньої психосоціальної підтримки.

«Серед наших досягнень за минулий рік можу назвати молодіжну політику. Йдеться про підготовку до прийняття Львовом статусу молодіжної столиці 2025. Львів виграв цей статус у 2022 році. Також було започатковано безліч програм для розвитку спорту військових. Головна програма — відшкодування відвідування фітнес-залів. Тобто у місті є акредитовані фітнес-зали, яким міська рада відшкодовує кошти за послуги військовим. Зараз працюємо над тим, аби у спортивних залах з'явилося більше доступних тренажерів», - розповіла голова комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв'язків Лейла Мелесова-Вальчак.

фото: Лейла Мелесова-Вальчак, Дивись.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: