На Сихові у Львові зробили пониження на понад двохсот переходах

доступність на Сихові
Фото: Сихівська РА

Торік у Сихівському районі Львова облаштували 202 пішохідних переходи для потреб людей з інвалідністю. Зокрема, там зробили пониження.

Про це розповіли у Сихівській районній адміністрації.

Доступність на Сихові

Минулого року встановили елементи доступності в адміністративному приміщенні комунального підприємства «Житловик-С» та Сихівської районної адміністрації, а також провели реконструкцію 202 пішохідних переходів, зробивши пониження.

Пандуси у житлових будинках на Сихові обійшлись у 325 тисяч гривень.

«У приміщенні нашої Сихівської районної адміністрації створили доступне середовище: ознакували сходи, замінили двері, облаштували тактильну навігацію, встановили підйомник для осіб з інвалідністю. Дуже важливо, щоби мешканці могли безперешкодно звернутися за інформацією, отримати консультацію і вирішити свої питання», — кажуть у РА.

Цього року також планують понизити переходи на 120 локаціях.

Доступність у Львові

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади (47500 осіб) офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату Росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.

Нагадуємо, у Львові з'явились парковки для людей з інвалідністю.


Спільно з ІА Дивись.info мешканка Сихова Ольга перевіряла, наскільки доступним є простір у цьому районі Львова. Більше — у відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: