Чому ЛеоКарт може відхиляти під час валідації: основні причини

Леокарт
Фото ілюстративне: автор: Роман Балук

Трапляються випадки, коли транспортну картку ЛеоКарт під час реєстрації проїзду відхиляє і таким чином проїзд не оплачується.

Про основні причини помилки при валідації (червоний хрестик на екрані валідатора та подвійний звуковий сигнал) розповіли на сторінці у фейсбуці «Електронний квиток ЛеоКарт».

У яких випадках ЛеоКарт відхиляє при валідації

Основні причини відхилення транспортної картки:

  • Перша причина. Якщо на вашій картці утворився від'ємний баланс і її заблоковано системою – валідатор відхиляє оплату. Щоб розблокувати, необхідно поповнити ЛеоКарт і «погасити» мінус. Після поповнення має пройти орієнтовно від 10 хвилин (при наявності стабільного зв’язку з транспортним засобом) – система розблокує ЛеоКарт і ви знову зможете успішно валідувати свої поїздки.
  • Друга причина. Якщо загальна ЛеоКарт пошкоджена – валідатор «не бачить» картку і відхиляє реєстрацію поїздки. Картка із пошкодженим чипом не підлягає відновленню. Тому варто бережно ставитися до своєї транспортної картки, щоб випадково її не зіпсувати.

Крім того, якщо у пасажира є нульовий баланс, то він має можливість завалідувати одну поїздку за рахунок депозиту, що закладений у системі і оплачується додатково при купівлі загальної ЛеоКарт. Далі необхідно поповнити використаний депозит, аби мати можливість знову успішно завалідувати свій проїзд.

Наприклад: якщо на балансі вашої ЛеоКарт 0 грн, то із цією сумою ви зможете зареєструвати ще одну поїздку завдяки закладеному депозиту розміром 10 грн. Водночас, щоб валідувати далі проїзд потрібно поповнити рахунок на суму, яка покриє мінус на карті і дасть можливість оплатити наступні поїздки.

Де і як поповнювати баланс ЛеоКарт

Поповнити транспортну картку можна у  точках продажу ЛеоКарт та у в інших терміналах EasyPay. Також функція поповнення буде доступна онлайн – на сайті ЛКП «Львівавтодор».

Картки ЛеоКарт можна поповнювати на суму від 1 гривні. Але ми рекомендуємо поповнювати карту на суму не меншу, ніж вартість однієї поїздки. 

Комісійний збір, незалежно від суми чи способу поповнення картки, з пасажира не стягується.

Детальніше про те, що потрібно знати про ЛеоКарт - читайте у нашому матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: