У Львові просять прибрати стихійну автостоянку біля головного вокзалу

головний вокзал у Львові
Головний вокзал у Львові/Микита Печеник, архів ІА Дивись.info

У Львові просять розглянути питання щодо врегулювання стихійної автостанції поруч із Головним залізничним вокзалом.

Із відповідним зверненням виступила депутатка міської ради від фракції «Європейська Солідарність» Олена Пелех під час сесії у четвер, 28 березня.

«Нині є проблема з паркуванням на Залізничному вокзалі у Львові. Ми знаємо, що місто впродовж багатьох років виділяло мільйони гривень на реконструкцію території обабіч нього. За наслідками цієї реконструкції було упущене питання паркування на вокзалі, хоча це є дуже важлива галузь інфраструктури діяльності вокзалу. Паркування пасажирів, так і осіб, які зустрічають. Нині ці декілька місць для паркування зайняті автобусами, які розвозять людей по території області, так і за межами — по всій Україні», — сказала депутатка у коментарі ІА Дивись.info.

За її словами, поряд з вокзалом межують дві ділянки, які належать державі, і на яких розташовані паркувальні місця, але проблема у тому, що половина парковки зайнята легковим транспортом, а інша частина — заповнена стихійною автостоянкою.

«Адже згідно із законом про транспорт, є чіткі межі та чітко упорядковані норми для автостанції, а тут не витримані жодні норми і, відповідно, ця стихійна автостанція використовується на території державної земельної ділянки. Відповідно, ми не можемо задіяти цю ділянку під паркування. Моє звернення стосувалось можливості переговорів із прем'єр-міністром для спільного використання містом і державою в особі залізниці цих двох земельних ділянок для паркування. Також треба перевірити, на основі чого розташована ця стихійна автостоянка. Йдеться не про гроші, а про безпеку», — сказала Пелех.

Мер Львова Андрій Садовий зазначив натомість, що від міста вже надсилали з десяток листів до «Укрзалізниці» з приводу щомісячних заробків на автостоянці, а втім жодного разу не отримати відповіді.

«Треба підготувати звернення і наголосити на моменті неподання інформації на вимогу міської влади з точки зору коштів, які вони збирають з паркування», — прокоментував він, погодившись, що територію поруч із вокзалом у Львові дійсно варто переоблаштувати.

Олексій Різник, який є депутатом від фракції «ЄС», наголосив, що цими землями розпоряджається Львівська обласна військова адміністрація, тож необхідно, аби міська рада та ОВА обговорили це питання.

«Містові (необхідно - Ред.) розглянути питання з приводу передачі цих ділянок комунальному підприємству «Львіватодор», аби всі парковки у межах міста, перебували під егідою міста», — припустив він.

До слова, восени торік у Львові провели дослідження щодо закоркованості на площі Двірцевій, що біля вокзалу.

«Біля головного вокзалу маємо постійні затори через неправильне паркування приватних водіїв, таксистів. Відтак минулого тижня до відпрацювання території ми залучили представників Укртрансбезпеки. Також вже давніше з нами працює поліція. Відзначу, що їхня присутність позитивно впливає на зменшення кількості порушень. Якщо в перший день ми зафіксували 21 порушення, то на наступний день вже було 13», — говорив начальник відділу контролю і адміністрування у сфері паркування управління безпеки Микола Діденко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: