Митцям та мистецьким проєктам надаватимуть фінансову підтримку у Львові

image - 2024-03-28T154104.601
Фото ілюстративне: canva

Сьогодні, 28 березня, депутати на сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про підтримку мистецької та експозиційної діяльності у Львівській міській територіальній громаді».

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що фінансову підтримку митцям надаватимуть з метою розвитку професійної мистецької діяльності у Львівській громаді. Зокрема, така ухвала включає: Програму підтримки мистецьких та експозиційних проєктів у Львівській міській територіальній громаді та Програму грантової підтримки талановитих та перспективних митців на здійснення творчої діяльності у Львівській міській територіальній громаді.

За інформацією ЛМР, ці дві програми передбачають комплекс заходів, скерованих на розвиток середовища, комфортного для професійної мистецької діяльності, реалізації проєктів у сфері візуального мистецтва та створення нових експозиційних просторів.

Таке фінансування буде відбуватися шляхом конкурсу.

Детальніше про програми підтримки митців

У ЛМР зазначили, що Програма підтримки мистецьких та експозиційних проєктів у Львівській міській територіальній громаді – це фінансова підтримка громадських організацій та установ культури для реалізації проєктів у сфері візуального мистецтва (архітектура, скульптура, живопис, графіка, фотографія, декоративно-прикладне мистецтво тощо), проєктів у сфері дизайну, проектів з відновлення чи реставрації творів мистецтва, включаючи створення експозицій, виставок, перформансів, інсталяцій у Львівській міській територіальній громаді.

В управлінні культури додали, що у 2024 році пріоритет надаватимуть проєктам напрямках: терапії через мистецтво, рефлексії на тему російсько-української війни та культурної дипломатії.

Хто з митців може отримати кошти на проєкт

Водночас Програма грантової підтримки талановитих та перспективних митців на здійснення творчої діяльності у Львівській міській територіальній громаді передбачає надання коштів у розмірі до 100 тисяч гривень митцям також за результатами конкурсного відбору.

Основні критерії для отримання фінансування наступні:

  • досвід мистецької діяльності та реалізовані проєкти.
  • концепція проєкту, його візія, етапи реалізації.
  • значення проєкту для Львівської громади в контексті соціокультурного ефекту, доступності (інклюзивності), партисипативності, публічності.
  • вплив проєкту на тенденції розвитку сучасного українського мистецтва, використання інноваційних технік та технологій.
  • відповідність пріоритетній тематиці, визначеній в межах конкурсу (мистецькі рефлексії на тему російсько-української війни та соціально-культурних явищ в українському суспільстві, які виникли внаслідок повномасштабного вторгнення Росії на територію України).

У ЛМР також додали, що конкурси на виконання обидвох програм стартуватимуть у квітні. Детальніше про це повідомлять додатково.


Раніше ми повідомляли, що у Львові затвердили Програму розвитку електромобільності. Детальніше про неї - читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: