За скільки «Циркон» може долетіли до Львова і чому ракета виявилась не такою грізною, як казала пропаганда РФ

ракета «Циркон»
Ракета «Циркон». Фото: naked-science

Фахівці з Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) після ретельного дослідження уламків російської ракети «Циркон», якою окупанти двічі атакували Київ, дійшли сенсаційних висновків. Виявляється, «чудо-зброя» Кремля не така вже й досконала, як про неї заявляють на Росії.

Про це розповів керівник лабораторії військових досліджень КНДІСЕ  Андрій Кульчицький у коментарі Суспільному.

Керівник лабораторії військових досліджень КНДІСЕ Андрій Кульчицький заявив, що ракета «Циркон» не здатна виконувати поставлені бойові завдання. За його словами, ракета «летить не туди, куди треба», а також не здатна влучати у задані цілі. Це свідчить про суттєві недоліки в системі наведення ракети.

Кульчицький також зазначив, що українська протиповітряна оборона успішно справляється з «Цирконами».

На одному з уламків ракети, збитої 25 березня, чітко видно сліди від системи Patriot. Це ще раз доводить, що «Циркон» не є непереможною зброєю, як намагаються представити її росіяни.

Дослідження також показали, що бойова частина «Циркону» не така потужна, як заявляють росіяни. За словами Кульчицького, вона містить не більше 40 кілограмів вибухівки. Це значно менше, ніж у інших ракет, таких як X-101 та X-22.


«Циркон» – це російська протикорабельна крилата ракета, яку Москва позиціонує як «гіперзвукову». Росія заявляла, що «Циркон» здатен розвивати швидкість понад 8 махів (майже 10 000 км/год) і уникати будь-яких систем ПРО.

З Севастополя до Львова «Циркон» долітає за 5,3 хвилини. Крім кораблів, ракета може вражати й наземні цілі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: