Трамваї у Львові переобладнають під потреби людей з інвалідністю

трамвай у Львові
Ілюстративне фото. Джерело: Архів ІА Дивись.info

Комунальне підприємство «Львівелектротранс» оголосило міжнародний тендер на модернізацію двосекційних трамваїв ТАТРА КТ4-СУ. Їх мають пристосувати для перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю. Також буде модернізоване тягове обладнання, яке дасть можливість підприємству економити електроенергію.

Про це розповів директор міського департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Сума на оголошений тендер становить три мільйони євро. Транспорт придбають у межах проєкту Європейського інвестиційного банку «Міський громадський транспорт України».

Трамваї у Львові

За даними «Львівелектротранс», пасажирські трамвайні вагони КТ4-СУ, виробництва ČKD «TATRA» (Чехословаччина), тривалий час експлуатуються у Львові.

Під час капітального ремонту їх мають реконструювати на нову модель трамвайного вагона з низькопідлоговою додатковою середньою секцією та транзисторно-імпульсною системою керування тяговими двигунами.

Модернізований трамвай повинен складатися вже з трьох секцій. Передня та задня секції мають бути з частково низьким рівнем підлоги. Середня секція трамваю має бути повністю низькопідлоговою.

Про кількість трамвайних вагонів, які можуть бути модернізовані в межах цього проєкту, буде відомо після результатів тендеру.

Цей проєкт розпочинався ще у 2020 році. Але через повномасштабне вторгнення тендерну процедуру призупинили. За тодішніми розцінками за ці кошти передбачалось модернізувати 5 трамвайних вагонів. Термін виконання контракту- 24 місяці.

Проєкт «Міський громадський транспорт України»

Він втілюється Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерством фінансів України, міськими радами та комунальними підприємствами.

Завдяки участі Львова у проєкті «Міський громадський транспорт України», місто отримало від Європейського інвестиційного банку 17,4 млн євро кредиту на закупівлю 10 п'ятисекційних трамваїв. Нині. Також угода передбачає і купівлю обов’язкових запчастин та витратних матеріалів, обладнання та інструментів для технічного обслуговування та ремонту вагонів.

Доступність у Львові

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади (47500 осіб) офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату Росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.

Нагадуємо, у Львові з'явились парковки для людей з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: