За півтора мільйона євро у Львові збудують Центр психічного здоров'я

ветерани
фото: depositphotos

У Львові будуватимуть Центр психічного здоров'я на базі реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ.

У четвер, 28 березня, сесія міської ради затвердила проєктну угоду між Урядом Фландрії та Львівською громадою щодо втілення цього проєкту, передає ІА Дивись.info.

Так, бельгійська країна надасть грант у розмірі 1,5 мільйона євро на будівництво такої локації. Проєкт реалізовуватимуть спільно із фондом «Незламні» та Першим медичним об’єднанням Львова.

Який вигляд матиме Центр психічного здоров'я у Львові

Згідно з проєктною угодою, реконстроюють та добудують окрему будівлю, площею 934,9 м2 на вулиці Замарстинівській. У центрі будуть ліжко-місця для 40 стаціонарних пацієнтів та достатньо місця для лікування 1000 пацієнтів на рік (стаціонарно та амбулаторно).

До слова, від початку повномасштабного вторгнення росіян, у центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) вже пролікували понад 16 тисяч поранених українців.

Центр психічного здоров'я у Львові планують збудувати до початку 2025 року.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.


До слова, у Львові діє центр ментального здоров'я для дорослих. Його відкрили торік у жовтні, а у грудні 2023 року в місті запрацював центр ментального здоров'я для дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: