На Львівщині сьогодні попрощаються з двома полеглими захисниками: ким вони були

image-2024-03-11T092743.412-1-2
Головне фото – depositphotos.com.

У п'ятницю, 29 березня, У Львівській області поховають двох воїнів: Андрія Антонищака та Юрія Гуза.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Що відомо про полеглих захисників

Андрій Антонищак

Андрій Антонищак народився в місті Новий Розділ Львівської області. Був народним депутатом 8-го скликання Верховної Ради України, очолював підкомітет з питань правового забезпечення діяльності митних органів Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Заснував Громадську організацію «Я – львів’янин».

Полковник. Активний учасник Революції Гідності, був сотником 9-ї сотні самооборони Майдану. Згодом добровольцем став на захист Батьківщини, був одним із засновників батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ до України виконував бойові завдання у складі Національної гвардії України, брав участь у боях за Київ, Сіверодонецьк та інші «гарячі» точки східного напрямку. Протягом останнього періоду боронив державу на території Запорізької області. Помер 27 березня, маючи серйозні проблеми зі здоров’ям, що спричинило перебування на війні.

Юрій Гуз

Юрій Гуз народився у Львові.

Воїн захищав державу у 24 бригаді імені Короля Данила. Вступив до лав ЗСУ в січні 2023 року. Помер 27 березня 2024 року після довготривалого лікування у віці 55 років.

Підкреслимо, що кожного дня в Україні о 09:00 годині вшановують хвилиною мовчання світлу памʼять усіх, хто загинув на війні.

Про те, якою є ситуація на всіх напрямках фронту та втрати російської армії станом на 29 березня – читайте у ранковому зведенні Генштабу тут.

Головне фото – depositphotos.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: