До Львова приїхали хірурги зі всієї України, аби перейняти досвід роботичних операцій

фото: з відкритих джерел

Сьогодні, 29 березня, у Львові стартував Всеукраїнський з'їзд роботичних хірургів. Упродовж двох днів львівські лікарі, які є лідерами за кількістю операцій з допомогою робота Da Vinci в Україні, ділитимуться досвідом з колегами.

Про це повідомляє міська рада.

«Цей приклад, який ми показуємо у Львові, є лише початком змін. Ми, насправді, сьогодні маємо значно більшу відповідальність, бо розташовані трохи далі від лінії фронту, і щодня приймаємо та лікуємо поранених. Для цього ми вибудовуємо екосистему UNBROKEN, де є весь спектр допомоги в єдиному місці. Це операції, реабілітація, протезування, психологічна підтримка, спорт, мистецтво, житло та багато інших важливий речей», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також мер запросив учасників події відвідати Перше медичне об’єднання Львова, на базі якого діє Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Саме там лікують та реабілітують людей з усієї України, які постраждали від російської агресії: це військові і цивільні, дорослі та діти. Також мер наголосив, що Перше медоб’єднання Львова – одне з найбільших в Україні, де вже за час повномасштабного вторгнення росіян, лікарі пролікували 17 тисяч поранених.

З'їзд роботичних хірургів у Львові

Зазначимо, II Всеукраїнський з'їзд роботичних хірургів триває у Львові 29-30 березня. Співорганізатором події є Перше медичне об’єднання Львова, що лідирує за кількістю роботичних операцій серед медичних закладів України.

Роботи-хірурги у Львові

Робот Da Vinci зʼявився у медиків лікарні святого Пантелеймона три роки тому. Відтоді хірурги прооперували понад сотню пацієнтів. Робот допомагав рятувати життя і підтвердив свою ефективність, адже пацієнтів виписують додому за кілька днів після втручання і вони швидко повертаються до активного життя. А нещодавно львівські хірурги з допомогою робота зробили першу в Україні операцію на серці, започаткувавши новий етап у розвитку кардіохірургії – роботизований.

Окрім того, нещодавно робота-хірурга Da Vinci Si отримала ще й дитяча лікарня святого Миколая, і він став першим дитячим роботом з такими можливостями у нашій країні. Адже Da Vinci Si – одна із сучасних роботизованих систем у світі, з яким оперативна допомога дітям в Україні вийде на абсолютно новий рівень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: