У Львові хірурги видалили 6-річній дитині пухлину всередині кістки

434309485_743080224629063_2330555888434742336_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Львівські лікарі видалили новоутвір всередині кістки 6-річного Матвійка. Пухлина з'явилася після того, як дитина вдарилася правою ногою.

Про це повідомили в Першому медичному об'єднання Львова.

Там розповіли, що Матвійко з Львівщини одного разу восени грався на подвір’ї і вдарився ногою. Після цього на гомілці з’явилася припухлість. Тоді батьки звернулися до лікаря, однак тоді гострого хірургічного захворювання медики не виявили.

Водночас з нога в дитини боліла та ще більше припухла, а також - почервоніла. Так, батьки звернулися до Дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Тут Матвійку діагностували доброякісну пухлину кістки.

«Новоутвір виник на місці забою і ріс не назовні, а всередину кістки. На момент звернення до наших хірургів він сягав 6 см. А біль, який відчував Матвійко, став уже нестерпним. Адже чимала пухлина перекривала кістково-мозковий канал та посилила в ньому тиск. Хлопчику було важко ступати на ніжку. Ба більше - кінцівка навіть могла перестати рости, позаяк новоутвір розташувався близько до зони росту кістки. Єдиний спосіб цього не допустити та позбавити Матвійка болю - операція», - зазначили в Першому медичному об'єднанні.

Під час операції хірурги повністю видалили пухлину, проте на її місці утворився дефект - дірка, яку необхідно було закрити.

«Аби штучно з’єднати кістку, ми використали одинадцяте ребро хлопчика. Воно відноситься до плаваючих і має здатність відновлюватися самостійно. Тож ми запломбували дефект власною кістковою крихтою пацієнта. Таким чином, нам вдалося одномоментно і забрати пухлину, і усунути дефект, що виник внаслідок її видалення», - розповідає медичний директор Дитячої Лікарні Святого Миколая, хірург Олександр Калінчук.

За інформацією лікарні, ця операція минула успішно. Вона тривала протягом двох годин. Зараз дитина відновлюється.


Раніше ми розповіли історію, які львівські лікарі врятували 10-місячне немовля з опіками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: