У Львові адвокат зі спільниками захоплював житло у центрі міста

площа Ринок Львові
Ілюстративне фото. Автор: Микита Печеник

У Львові затримали адвоката та трьох його спільників, які завдали міському бюджеті збитків на суму майже три мільйона гривень.

Про це повідомили у регіональному управлінні поліції.

«Організатором злочинної групи був адвокат, а його спільниками (виконавцями) - два державних реєстратори та приватній підприємець (архітектор).Учасники схеми підробили пакети документів на нежитлові приміщення у будинках, розташованих у самому центрі Львова – на площі Ринок, внесли несанкціоновані зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та в подальшому безпідставно зареєстрували право власності на ці приміщення, які насправді перебували у комунальній власності Львівської міської ради», — йдеться в повідомленні.

Невдовзі ці приміщення перепродали через підставних осіб, додають у поліції. Сума збитків, завданих бюджету міста Львова, становить майже три мільйони гривень.

Організатору та учасникам злочинної групи повідомлено про підозру за щонайменше чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • у зловживанні повноваженнями,
  • підробці документів,
  • шахрайстві,
  • відмиванні коштів та інших.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: