Путіну впарили китайську “цеглу” замість PlayStation

111

Після розв'язання кривавої війни проти України Росія опинилася в ізоляції, що не оминуло й ігрову індустрію. Західні санкції, подібно цунамі, змили з ринку ігрових гігантів Sony, Microsoft та Nintendo, залишивши росіян без доступу до нових ігор та консолей.

У відповідь на цю кризу одержимий ідеєю величі Росії Путін наказав уряду створити "російську PlayStation". Як і  більшість російських “аналогов нєт” цей жалюгідний проект, більше схожий на пародію, ніж на серйозну ініціативу, лише демонструє безпорадність та ізоляцію країни.

Розробкою "російської PlayStation" займаються фахівці з Донського державного технічного університету, а група програмістів з Севастополя працює над її програмним забезпеченням. Їх "прототип" – це мініатюрний комп'ютер з 14-нм процесором Intel Atom X5, випущеним у 2015 році. Західні експерти стверджують, що цей чіп не призначений для ігор і не впорається навіть з двома-трьома вкладками в браузері.

Інші характеристики PlaySpace також не вражають: 4 ГБ оперативної та 64 ГБ пам'яті, модулі Bluetooth і Wi-Fi, HDMI-кабель для підключення до моніторів/телевізорів.

Найбільш "інноваційною" "фішкою" PlaySpace є відсутність джойстика. Для управління іграми до приставки потрібно підключати Android або iPhone через мобільний додаток.

Вартість цієї жалюгідної пародії на консоль – 47 000 рублів. Аналог PlaySpace вдалося “відкопати” на відомому маркетплейсі AliExpress і її ціна виявилася втричі дешевшою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: