У Львові знову запрацював дитсадок, який постраждав через обстріл РФ влітку торік

дитсадок "Казка"
У дитячий садок «Казка», який торік постраждав від російської ракети, повернулись діти. Фото: ЛМР

До дитячого садку «Казка» у Львові повернулися вихованці. Заклад запрацював після відбудови, тоді як у серпні торік його пошкодила російська ракета.

Про це розповіли у міському управлінні освіти у понеділок, першого квітня.

«Сьогодні у стіни своєї «Казки» повернулися наші дітки, які після ракетного удару відвідували інші дошкільні навчальні заклади в районі. Ми дуже радіємо, що наш садочок знову наповнений дитячим сміхом», — каже директорка дитсадку Ірина Кирда.

Дитсадок «Казка» у Львові

Нагадуємо, 15 серпня 2023 року внаслідок російського ракетного удару у Львові було суттєво пошкоджено будівлю дошкільного закладу (ясла-садок) «Казка», його внутрішні приміщення, дах будівлі, територію та господарські споруди.

Дитсадок у Львові після російського обстрілу. Фото: міська рада

У вересні за рахунок коштів благодійної організації GEM (Global Empowerment Mission) у всій будівлі садочку замінили 57 вікон і більше 20 зовнішніх та внутрішніх дверей.

До кінця 2023 року провели повністю всі підготовчі роботи (демонтаж пошкоджених стін, заливання стяжок, підготовчі роботи для відновлення покрівлі), а впродовж січня-березня цього року – відновлювальні роботи.

На відновлення дитячого садочку «Казка» з міського бюджету було виділено 12,3 млн грн.

На сьогодні садочок повністю відремонтували і він відновив свою роботу. У дошкільному закладі «Казка» працюють всі 6 груп, тож його можуть відвідувати 140 дітей, як це й було раніше.

Поки ще тривають роботи з відновлення прогулянкового ігрового майданчика, оскільки роботи ускладнені погодними умовами, а також тим, що на місці вирви після ракетного удару постійно осідає ґрунт.

Відео: ЛМР

Обстріл Львова та області 15 серпня

Близько 5 ранку у Львові було чути кілька потужних вибухів. Приблизно о 4 годині ночі 15 серпня російсько-окупаційні війська завдали удару по Україні ракетами повітряного та морського базування. Загалом зафіксували пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів.

У Львові під час ранкової атаки на місто ракета влучила у двір дитячого садка. Пошкоджено понад сто помешкань, вибито понад 500 вікон, зруйновано дитячий садок. 4 людини отримали медичну допомогу.

Уламки ракет впали і на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. Було загоряння. Є руйнування. Людей евакуювали.

Невеликі загоряння фіксували і в інших частинах Львова. Їх оперативно загасили. В одному з гіпермаркетів міста через падіння уламків ракети стався обвал стелі. Також було пошкоджено транспортні засоби.

За даними очільника області Максима Козицького, через російську ракетну атаку тоді постраждали 19 людей. Серед них є шестеро осіб старшого віку, яким від 62 до 75 років. У більшості потерпілих діагностували забої, різані рани та гострі реакції на стрес.

Загалом від російської атаки по Львову та області вдосвіта 15 серпня пошкоджено майже 120 будинків. Ідеться про багатоповерхівки, а також приватні.

За даними міської ради, найскладніша ситуація є у Залізничному районі Львова. Там уразило близько 100 будинків. Найбільше ушкоджень комісія, яка обстежує постраждалі об’єкти, зафіксувала у житловому будинку на вулиці Каховській та у медичному коледжі на Патона.

Також є пошкодження у будинках на Городоцькій, Трещаківського, Гарматія та Тюльпановій.

У Львові вибило або пошкодило близько 500 вікон та понад 40 одиниць вхідних дверей. Заміни або ремонту потребують покрівлі у 6 багатоквартирних та 4 приватних будинках. У 17 квартирах з’явилися тріщини на стінах. Триває обстеження.

У Ставчанах 3 житлові будинки та стільки ж господарських будівель відновленню не підлягають.

У селі Суховоля пошкоджені 4 житлових будинки в приватному секторі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: