У Львові запрацював простір, де зможуть мешкати родини під час лікування дітей

Фонд «Запорука» відкрив у Львові «Дачу» для проживання родин під час лікування дитини далеко від дому
Фото: Благодійний фонд «Запорука»

У Львові відкрили простір для проживання родин під час лікування дітей з важкими захворюваннями і пораненнями далеко від дому.

Про це ІА Дивись.info розповіли у благодійному фонді «Запорука».

Цей простір має назву «Дача».

Його створили, аби сім’ї з різних куточків України, приїжджаючи у Львів на лікування дитини, не розлучались через хворобу і були поруч. Серед перших мешканців – родини з Дніпропетровської, Харківської та Одеської областей. 

На «Дачі» облаштовані 9 кімнат для проживання сімей з дітьми, які проходять лікування або реабілітацію у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі та Дитячій лікарні святого Миколая. 

«Дача» – це більше, аніж простір для комфортного проживання. Фонд «Запорука» створив місце сили, де зберігається відчуття дому й родинного затишку. Крім того, на «Дачі» працюють психолог та арттерапевт, які надають фахову допомогу дітям та батькам під час лікування. Щоб дитинство не зупинялось під час лікування, для мешканців облаштували ігровий простір, де можна провести час з друзями або долучитись до творчих майстерок від волонтерів.   

Львівська «Дача» є продовженням місії та давньої традиції фонду «Запорука» – надавати підтримку українським сім’ям у скрутні часи та під час лікування.

Історія проєкту «Дачі» почалася з 2009 року – відтоді фонд дає можливість родинам бути разом під час лікування дитини. Перша «Дача» була відкрита у Києві, в орендованому приміщенні. У 2023 році добудували й відкрили незалежну «Дачу» для маленьких пацієнтів Національного інституту раку та Охматдиту. Створення «Дачі» у Львові було лише питанням часу.

Нагадуємо, львівські лікарі прооперували новонароджену дівчинку з великою кістою яєчника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: