На Львівщині розпочала діяти щорічна заборона на вилов риби: де та скільки вона триватиме

image - 2024-04-02T151302.531
Фото ілюстративне: canva

З 1 квітня по всій акваторії рибогосподарських водних об’єктів Львівської області розпочалася щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Вона в середньому триватиме приблизно 2 місяці.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що винятком для вилову риби є лише ділянки, на яких дозволили любительське рибальство з берега на умовах загального водокористування.

Скільки триватиме заборона на вилов риби у Львівській області в період нересту

Заборона на вилов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Львівської області встановлена на такі терміни:

  • в басейні річки Дністер із 1 квітня до 10 червня;
  • в басейнах річок Західний Буг, Сян та Стир із 1 квітня до 20 травня;
  • у всіх водосховищах, технічних водоймах із 1 квітня до 10 червня;
  • у придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) із 1 квітня до 30 червня.

Що заборонено робити в період нересту біля водойм

У Державній екологічній інспекції у Львівській області та Львівському рибоохоронному патрулі зазначають, що в період нересту заборонено:

  • проведення у рибогосподарських водних об'єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові та інші види робіт;
  • добування піщано-гравійної суміші;
  • розчищення русел річок, берегоукріплення;
  • проведення змагань зі спортивного рибальства, підводне полювання;
  • пересування плавучих засобів (човнів), крім суден спеціально уповноважених органів та державних органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів та у випадку надзвичайних потреб.

Крім того, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Ганна Башта підкреслила, що заборона добування водних біоресурсів у період нересту є надзвичайно важливим заходом для збереження рибних запасів та збалансованого функціонування екосистем водойм. Тому вжиття заходів для захисту нерестового періоду є вкрай необхідним, щоб забезпечити здоров'я рибних популяцій та стабільність рибальства у майбутньому.

З наказом «Про заборону добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області у період нересту» можна ознайомитися на сайті Львівського  рибоохоронного патруля за посиланням тут.

У ЛОВА закликають не порушувати Правила любительського та спортивного рибальства, які можна переглянути тут. Також нагадуємо, що у разі виявлення порушень в сфері рибальства та нерестової заборони, прохання телефонувати на «гарячу лінію» Львівського рибоохоронного патруля:  (066) 098-84-47. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: