У Львові 3 квітня попрощається із полеглим військовим Юрієм Ярішем

image-2024-03-13T095615.921-1 (1)
Головне фото – depositphotos.com.

У середу, 3 квітня, у Львові відбудеться чин похорону українського військового Юрія Яріша, який загинув на війні.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Коли та де відбудеться прощання та похорон

За інформацією міськради, чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а міська церемонія прощання відбудеться об 11:30 год на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Що відомо про полеглого воїна

Юрій Яріш народився 30 квітня 1984 року в селищі Братківці Львівської області.

Юрій Яріш. Фото: ЛМР.

Навчався у Братківському ліцеї Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області. Здобув професійно-технічну освіту у Стрию, згодом вступив до Одеського інституту сухопутних військ (сьогодні – Військова академія).

Після отримання звання «лейтенант» долучився до лав Збройних Сил України, проходив військову службу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання у зоні проведення АТО/ООС.

У 2021 році вступив до Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. У квітні був переведений до 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи оперативного командування «Схід» Сухопутних військ ЗСУ.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ до України боровся з окупантами на східному напрямку фронту. За віддану службу був нагороджений численними відзнаками, зокрема, орденом «За мужність» III-го ступеня.

Протягом останнього періоду займався підготовкою курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. За словами рідних, був «винятково доброю, старанною людиною, завжди готовою прийти на допомогу, люблячим чоловіком та батьком».

Загинув військовий 1 квітня 2024 року. У Юрія Яріша залишилися мама, дружина, двоє дітей та двоє сестер.


Із ранкового зведення Генштабу: окупанти намагаються прорвати оборону на Донеччині, а ЗСУ ліквідували 780 окупантів. Детальніше про ситуацію на фронті - читайте тут.

Головне фото – depositphotos.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: