Трирічному львів'янинові повторно пересадили кістковий мозок

У Львові трирічному хлопчику успішно провели дві пересадки кісткового мозку
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Львові провели дві успішні пересадки кісткового мозку трирічному пацієнтові. У хлопчика діагностували нейробластому. За півтора року він переніс десять блоків хіміотерапії.

Про це розповіли у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Зі слів лікарки Наталії Васільєвої, від початку лікування пацієнта відразу передбачали проведення тандемної трансплантації, через масивне ураження кісток та поширення метастазів у нижній щелепі.

«Повторна пересадка не викликала жодних ускладнень, хлопчик дуже швидко відновився після маніпуляції. Можемо констатувати, що досягли дуже хорошого результату. У Яреми не лише не залишилось залишкової пухлини і вогнищ хвороби, але й регресували всі метастази», — розповіла вона.

Фахівці Клініки Дитячої онкології і трансплантації кісткового мозку додають, що згідно з останніми дослідженнями, тандемна трансплантація більш ефективна у лікуванні дитячої онкології. Пацієнт проходить два послідовних курси високодозової хіміотерапії з трансплантацією стовбурових клітин. Така схема лікування значно покращує прогноз для пацієнтів. Тому її застосовують у складних випадках із важкими ураженнями організму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: