У Львові волонтер, який доставляв «бандеромобілі» на фронт, отримав протез

Олександр_2
Фото: ЛМР

Волонтер Олександр Вихованець втратив ногу в ДТП, в яке потрапив дорогою на фронт. Він виготовляв та доставляв «бандеромобілі» для українських військових.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що протягом трьох останніх місяців Олександра Вихованця виходжують спеціалісти Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Зокрема, завдяки наполегливій роботі з фізичними терапевтами, він досить швидко опанував ходьбу на тимчасовому протезі, тому скоро отримає постійну штучну кінцівку. За інформацією ЛМР, чоловік незабаром планує повернутися до своєї команди майстрів-волонтерів та разом продовжувати насичувати фронт «бандеромобілями».

Під час лікування та відновлення Президент України відзначив волонтера державною нагородою «За працю та звитягу».

Історія волонтера

35-річний Олександр Вихованець родом з Радивилова, що на Рівненщині. Працював на місцевому підприємстві та виготовляв запчастини для легкових авто. На початку повномасштабного вторгнення РФ до України бажав вступити у військо, втім йому відмовили за станом здоров’я. Після цього зайнявся волонтерством: почав виготовляти для військових «бандеромобілі». Так, команда Олександра обладнує ці авто турелями – установками для кріплення кулемета. Майстри розробили їх власноруч із підручних матеріалів. Станом на зараз, за два роки волонтерства, радивилівські механіки передали захисникам уже 400 броньованих та устаткованих турелями «бандеромобілів».

Минулого року у жовтні волонтер знову прямував на фронт та мав доправити «бандеромобіль» оборонцям Донеччини. Однак дорогою потрапив у ДТП, внаслідок якої втратив праву нижню кінцівку.

Олександр Вихованець. Фото: ЛМР

«Для мене це не втрата. Втрата – це у хлопців на нулі. А в мене так, легке поранення», - каже Олександр.

Спочатку після травми він перебував у хірургічному відділенні, де йому очистили рану від інфекції та сформували куксу. Згодом коли рана загоїлася він розпочав підготовку до протезування.


Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: