Яким повинен бути ноутбук для навчання

робота
Ілюстративне фото. Джерело: invak

Лептопи для навчання відрізняються від моделей для геймерів, розробників, графічних дизайнерів та інших вимогливих користувачів. Через специфіку сфери використання, акцент з потужності зміщено на ергономічність та універсальність.

Інтернет-магазин Moyo здійснює продаж ноутбуків, призначених для школярів, студентів, викладачів. Завдяки продуманій конструкції та збалансованому «начинню», девайси підходять для різних форм навчання: від денної до дистанційної.

Характерна особливість так званих навчальних ноутів — невелика вага. Оскільки експлуатація на ходу майже неминуча, зайві грами сприймаються як суттєвий недолік. Найлегші — моделі формату 2 в 1 та ультрабуки зі збільшеним кутом відкривання кришки.

Набір побажань під час купівлі портативного ПК для школи або універу стандартний:

  • Щоб екран підтримував гнучкі налаштування яскравості;
  • клавіші знаходилися на невеликій відстані одна від одної та спрацьовували точно;
  • кришка легко відкривалася, а її шарніри якомога довше не зношувались;
  • динаміки працювали без збоїв та видавали насичений звук;
  • портів вистачало для підключення периферійного оснащення.

Ці пункти дозволяють скласти «портрет» оптимального ноута для досягнення навчальних цілей.

Роздільна здатність екрана

Роздільність дисплея впливає на характеристики зображення. Що більше точок по горизонталі та вертикалі, то чіткіша картинка. Щільно розташовані пікселі гарантують відсутність зернистості, а широкий кут огляду забезпечує можливість споглядання вмісту без спотворень.

Найчастіше ноутбуки для навчання оснащені Full HD дисплеями. У них найкраще співвідношення ціни та якості. Також популярні широкоформатні WQHD та WQXGA.

Частота оновлення

60 Герц — непогано для плавної кадрозміни. Людське око добре сприймає саме таку частоту. Переплачувати за вищий показник не обов’язково, але іноді доцільно:

  1. Якщо ноут потрібен для навчання творчій професії;
  2. заняття часто проходять у режимі онлайн і передбачають використання сервісів відеозв’язку;
  3. планується взаємодія з динамічним контентом.

Процесор

«Золота середина» — якраз те, що потрібно для комфортного навчання без серйозних лагів. Не слабкий, але й не рекордсмен зі швидкодії — коротка, влучна характеристика процесора.

У Intel це різноманітні варіації чипів від Core i3 до Core i7, а в AMD — від Ryzen 3 до Ryzen 7.

Кількість оперативки

Пам’яті з довільним доступом приблизно стільки ж, скільки й в офісних моделей: до 8 гігабайтів — за бюджетної ціни; до 16 гігабайтів — за середньої. Вартісні ноути мають в розпорядженні 24 або 32 Гб і швидко запускають ресурсомісткі профільні програми та ігри.

Відеокарта

Щоб завантажувати по максимуму дискретну відеокарту, потрібно навчатися моделювати в 3D. А також монтувати відео, верстати сайти, створювати дизайнерські проєкти. У звичайних школах такому точно не вчать (хіба похапцем на уроках інформатики), тому інтегрованої плати достатньо.

На основній пам’яті краще не заощаджувати: все одно доведеться апгрейдити ноут або купувати зовнішні накопичувачі у разі нестачі. SSD на 256 Гб — прийнятний мінімум.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: