У Львові відсьогодні запрацювали деякі фонтани

RB6_2380
фото Романа Балука для Львівської міської ради

У центральній частині Львова сьогодні, 4 квітня, запрацювала більша частина фонтанів. Зокрема, йдеться про фонтани на пл. Коліївщини і на вул. Коперника, а також низку питних фонтанів.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Віктор Дубиняк зазначив, що через воєнний стан, як і минулого року, у центрі міста функціонуватиме 11 фонтанів (6 питних і 5 звичайних). Водночас 5 історичних фонтанів будуть закритими (4 фонтани на пл. Ринок і фонтан біля пам’ятника Діві Марії).

Які фонтани вже працюють у Львові

За словами Віктора Дубиняка Галицькому районі буде працювати 5 звичайних фонтанів:

  • сухий фонтан біля оперного театру,
  • сухий фонтан на пл. Галицький (фонтан «Да Вінчі»),
  • фонтан на пл. Коліївщини,
  • два фонтани на вул. Коперника – «Криниця з левами» і «Володій».

Крім того, він розповів, що серед них відновлюють роботу 6 питних фонтанів: на пл. Ринок, два на пр. Свободи – біля оперного театру і на перетині з вул. П. Беринди, два на вул. Степана Бандери – біля Органного залу і на транспортному хабі, і фонтан на пл. Маланюка.

«Щодо запуску сухих фонтанів – біля оперного і фонтану «Да Вінчі», то тут процес відновлення роботи триває довше, адже там необхідно перевірити роботу всієї електроніки, провести промивку усіх резервуарів і форсунків. Тут необхідно більше часу, щоб коректно відновити роботу і все запустити. Орієнтовно в середині квітня ці два фонтани запрацюють. Щодо питних фонтанів, то від сьогодні майже всі будуть функціонувати, крім фонтану на транспортному хабі. Тут у найближчий час маємо замінити одну деталь і відтак він теж працюватиме», - зазначив Віктор Дубиняк.

Він також додав, що у питних фонтанах циркулює питна вода, яка додатково проходить через спеціальні фільтри, які очищають воду і роблять її придатною для пиття. Тому, мешканці і гості нашого міста можуть користати з роботи питних фонтанів і сміливо пити з них воду.

Крім того, Віктор Дубиняк підкреслив, що 4 історичні фонтани на пл. Ринок і фонтан на Марійській площі, не працюють з часу повномасштабного вторгнення. Однак їх роботу відновлять уже після завершення воєнного стану.

За інформацією ЛМР, фонтани, які розташовані в інших районах міста, планують запустити в роботу протягом квітня.


Раніше ми повідомляли, що Львівщині перевірили якісь повітря - читайте результати тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: