У Львівському обласному кардіологічному центрі виконали 12 операцій на клапанах серця через невеликий розріз

лікар
фото ілюстративне: borgexpert.com

Від початку року у Львівському обласному кардіологічному центрі виконали 12 операцій на клапанах серця з міжреберних розрізів довжиною 5-6 см.

Про це повідомив директор Львівського обласного клінічного лікувально-діагностичного кардіологічного центру Степан Павлик, як передають в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там зазначають, що на даний час мінімальноінвазивна кардіохірургія стає більш доступною для пацієнта. Зокрема, такий підхід дозволяє пацієнтам швидко одужати, не обмежує рухову активність після операції, дає можливість значно скоротити реабілітаційний період. Це надважливо для літніх пацієнтів, які «накопичили» багато супутніх хвороб. 

«В нашій лікарні намагаються широко використовувати цей метод при операціях на серцевих клапанах, аортокар-коронарному шунтуванні та патології аорти. Двом пацієнтам імплантували безшовні протези клапанів швидкого розгортання, які дають можливість імплантувати новий клапан за 10-15 хвилин та уникнути накладання десятків швів. Застосування таких протезів є великою рідкістю в Україні. Це зменшує час операції та ризики після хірургічного втручання, що в свою чергу сприяє швидшому відновленню та поверненню до нормального життя», – зазначив директор Центру Степан Павлик.

Він додає, що такий підхід вкрай важливий як для літніх людей, які страждають від кількох захворювань одночасно, так і для молодих пацієнтів, яким важлива естетика та відсутність рубців.


Раніше ми повідомили, що біля Львівської опери донори зможуть здати кров у мобільному центрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: