Львівщина опинилась у п'ятірці областей, де залучили найбільше кредитів на розвиток бізнесу

гривні
Гривні / censor.net.ua

З початку нинішнього року аграрії Львівщини залучили 1,6 мільярда гривень за програмою «Доступні кредити 5-7-9».

Про це повідомили у Мінагрополітики України.

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» продовжує активно підтримувати розвиток малого та середнього підприємництва в Україні, забезпечуючи сприятливі умови для отримання кредитів на різні потреби бізнесу. Львівщина й надалі залишаться в топ-5 регіонів за обсягом залучення кредитів за різними програмами.

З початку року аграрії Львівщини залучили 1,6  млрд  грн. за програмою «Доступні кредити 5-7-9», з яких 627,6 млн грн. під портфельні гарантії держави. Кредити отримали 267 сільськогосподарських товаровиробників області. Ці кошти спрямовуються переважно для реалізації інвестиційних проєктів та поповнення оборотних коштів, що є важливим кроком у зміцненні продовольчої безпеки регіону. 

Однією з переваг програми є низькі відсоткові ставки для кредитів на фінансування оборотного капіталу (13%) та на інвестиційні цілі  (від 5% до 9%). Також передбачили можливість додаткової знижки на ставку до 2% у разі створення нових робочих місць. 

Зі слів директорки департаменту агропромислового розвитку Тетяни Гетьман, на Львівщині активно триває весняна посівна кампанія, яка потребує великих фінансових вкладень. Загалом під урожай 2024 року аграріями запланували посів сільськогосподарських культур на площі 425,0 тис. га, них 149,1 тис. га площ під озимими зерновими та озимим ріпаком. Можливість залучення кредитних ресурсів дозволить їм забезпечити проведення повного комплексу весняно-польових робіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: