Шахрай видурив у літньої львів’янки понад 3 тисячі євро та 1600 доларів США

шахрай
фото: з відкритих джерел

78-річна пенсіонерка передала незнайомцю більше 3 тисяч Євро та 1600 доларів США нібито для проведення термінової операції доньці, яка нібито отримала важкі травми внаслідок ДТП.

Про це повідомили у поліції Львівської області.

Як повідомляє поліція Львівськоїобласті, 4 квітня близько опівдня до літньої жінки, жительки Львова, зателефонувала незнайома особа, яка повідомила, що її донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала травми і для проведення їй термінової операції необхідні гроші. Пенсіонерка повірила у цю вигадану історію і в подальшому до неї додому приїхав невідомий чоловік, якому вона передала гроші. Згодом з’ясувалось, що в аварію донька не потрапляла, а насправді літня жінка стала жертвою шахрая.

Вивчивши записи камер відеоспостереження системи «Безпечна Львівщина», правоохоронці встановили місце перебування зловмисника та затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України на залізничному вокзалі у Ходорові – він саме намагався втекти зі Львівщини. Речові докази у нього вилучені.

Особу затриманого встановлено – ним виявився 38-річний мешканець Одеси, раніше неодноразово судимий за майнові злочини. Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: