У Львові повністю відновили роботу е-квитка після хакерської атаки

Страйк Автобус (22)
ілюстративне фото/ архів ІА Дивись.info

Восьмого квітня система електронного квитка у Львові повністю відновила роботу після хакерської атаки два тижні тому. Усім пасажирам вже списали кошти зі загалиних ЛеоКарт за поїздки у громадському транспорті.

Про це розповіли у комунальному підприємстві «Львівавтодор».

«Списання з транспортних карток за успішно зареєстровані квитки 28 березня – 3 квітня відбувалися поступово. Зараз, коли всі операції зі зняття за ці валідації вже завершено, баланс на транспортних картках відображається актуально. Якщо у зв’язку зі списаннями за попередні поїздки, через відсутність коштів на вашій ЛеоКарт утворився «мінус», необхідно поповнити картку на відповідну суму, щоб знову нею користуватися», — пояснили там.

Сьогодні валідації проїзду ЛеоКарт проходять у штатному режимі. При перевірці балансу через валідатор і сервіси EasyPay суму на картці показує із врахуванням щойно зареєстрованої поїздки.

У комунальному підприємстві додали, що також практично завершено процес списання коштів і з банківських карток за поїздки, здійснені після несанкціонованого втручання в систему е-квитка. Та нагадують, що зняття коштів могло відбуватись, як однією транзакцією за всі здійснені поїздки одним носієм впродовж цих днів, так і різними платежами. Це залежало від черговості обробки валідацій.

«Якщо на картці під час спроби списанням коштів за проїзд не було необхідної суми, то банк робитиме повторні спроби списання з певною періодичністю. Якщо ж списання коштів з картки було неуспішне, то система е-квитка заблокує картку. Розблокування відбудеться після успішного зняття коштів за проїзд. Тож щоб уникнути блокування картки, потурбуйтесь заздалегідь, аби на рахунку був достатній баланс», — додали у «Львівавтодор».

Щодо пільгових ЛеоКарт, то, ще триває робота над відновленням близько 3,5 тис. пільгових профілів, дані яких ймовірно пошкоджено під час хакерської атаки.

Нагадаємо, в ніч на 29 березня було зафіксовано хакерську атаку на систему електронного квитка у Львові.


11 грудня торік у Львові на всіх міських маршрутах запрацювала безготівкова оплата проїзду. Відтоді в автобусах, трамваях та тролейбусах діють єдині тарифи, а пасажири мають можливість розрахуватися транспортною карткою ЛеоКарт, банківською картою чи пристроєм з NFC. Також залишається можливість оплати готівкою у водія, однак, цей спосіб оплати є найдорожчим.

Пільговики, за винятком учасників бойових дій, та учні можуть здійснювати безкоштовні поїздки на підставі відповідних ЛеоКарт. Студенти можуть їздити у всіх видах транспорту за пів ціни, якщо вони мають студентські ЛеоКарт. Також на всіх маршрутах розпочав працювати контроль. Штраф за неоплачений/незавалідований проїзд складає 300 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: