За тиждень у Львові висадили близько 30 дерев

1-12e01ebd
Фото: ЛМР

У Львові триває акція «Подаруй місту дерево». У її межах за тиждень вже висадили на вулицях та у парках міста близько 30 дерев. Крім того, найближчим часом планують висадити ще 150.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що серед нових насаджень є липи, різні види кленів, райські яблуні, бобівники. У межах акції «Подаруй місту дерево» 5-8-річні саджанці дарують місту мешканці та громадські організації.

Де з'явилися нові насадження в місті

За тиждень дерева посадили у сквері Іваничука – там з'явилися 8 молодих кленів різних видів. Крім того, три райські яблуні висадили у парку Івана Франка. У підніжжі Святоюрської гори, на вулиці Городоцькій, облаштували Алею пам'яті: 12 лип висадили на честь воїнів різних бригад та підрозділів, які загинули, захищаючи Україну.

Також разом з дітками Сонячної майстерні працівники управління екології посадили дерева бобівника у парку «Піскові озера».

В яких районах міста планують посадити нові дерева

У ЛМР, зазначили, що в найближчі два тижні у Львові мають висадити ще понад 150 дерев у різних районах та локаціях.

За даними управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, розпочнуть із Залізничного району. Окрім озеленення площі Двірцевої та Левандівського парку, дерева також висадять на п'яти вулицях: Ярослава Мудрого, Бортнянського, Олени Степанівни, Міхновських та Широкій. Також кілька сакур висадять біля центру НЕЗЛАМНІ, магнолії та липи – біля відреставрованої криниці церкви Андрія, також по декілька дерев у парках «На Валах» та ім. Івана Франка.

«Саме вулиці – у пріоритеті акції «Подаруй місту дерево». І дуже приємно, що з роками ця акція серед львів'ян стає лише популярнішою. Зміна клімату сьогодні вже не розмови науковців, а наша реальність. Більшає свідомих людей, які розуміють важливість дерев на вулицях нашого міста», – розповіла заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Оксана Луцко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: